27. maj 2011

Rekord i digital radio

 En opgørelse fra DR Medieforskning viser, at 1.786.000 lyttede til DR Radio digitalt i uge 20, og dermed var det anden uge i træk, at rekorden blev slået. I uge 19 benyttede 1.708.000 sig af DRs radiotilbud i en digital form.

”Det er helt tydeligt, at danskerne efterhånden bruger mange distributionsplatforme, når de skal høre radio. De samme kan sagtens høre FM-radio, DAB, net, on demand-radio og podcast i løbet af en uge. Medierne komplementerer hinanden godt, og det får lytterne i stigende grad ørerne op for,” siger medieforsker Dennis Christensen fra DR Medieforskning. 

Der er formentlig også flere andre forklaringer på stigningen i den digitale lytning lige nu. DR har netop relanceret sin netradio, der er kommet en ny såkaldt radio-app til mobiltelefoner. 

”Det ganske særlige ved sidste uge var, at brugen af P1, P2, P3 og P4 via DAB og net, var den største nogen sinde. Over 750.000 lyttere hørte kanalerne på den måde. Men digitalt er det dog de unikke kanaler, der er de største trækplastre: altså for eksempel P6 Beat, DR Boogieradio, P5 og DR Hit, som alene kan høres via DAB- og net,” siger Dennis Christensen.

DRs særlige DAB- og netkanaler blev i sidste uge hørt af 1.361.000.ProAV Digital

ProAV2 Forside NET

Nyt nummer ude nu!

Læs bl.a. om:

  • Videoredaktion
  • AVID Carbon
  • Mikrofon til tasken
  • Midas Heritage
  • Morten Raarup
  • Demo/brugt udstyr

Læs alt lige HER

Annoncering

Få kontakt til en købestærk målgruppe i Danmarks eneste PRO AV magasin

Se mere her

Typisk ProAV læser

74,5% er meget tilfreds med det redaktionelle indhold

Se mere her