9. maj 2011

Program imponerer Eurovisionen

 På Eurovision TV Summit i Luzern i Schweiz er tv-folkene fra de mange lande blevet bedt om at udvælge deres favoritprogrammer, som så er blevet præsenteret ved seancen ’Proud to Present’.

”EBU har ekspertgrupper inden for de forskellige tv-genrer, og det er dem, der er blevet bedt om at pege på det program, som de finder mest inspirerende, mest innovativt og af højest kvalitet inden for deres område lige nu. Og her blev ’Bonderøven’ altså vurderet som det bedste tv-format,” forklarer Rikke Lauridsen fra DR i Aarhus, der er redaktør af ’Bonderøven’-programmerne.

I alt 11 programmer inden for 11 forskellige genrer blev valgt ud, og ’Bonderøven’ blev udpeget som ’Bedste tv-format’ fra alle medlemslandes tv-stationer. De andre genrer var for eksempel underholdning, undervisning, drama, dokumentar, videnskab og børnefjernsyn. Genren tv-formater dækker i princippet over alle mulige formater, og for eksempel underholdningsformater er blevet bedømt i samme kategori.

”Det er da en kæmpe tilfredsstillelse at se ’Bonderøven’ blive valgt i denne sammenhæng, og jeg synes, at det understreger, at der er behov for autenticitet i tv-programmerne. Tv-formater er ikke ren underholdning – de skal også have en god bund af virkelighed,” siger Rikke Lauridsen.

’Bonderøven’ har tidligere været i vælten og fremhævet i EBU-sammenhæng. Ved The Eurovision Forum i Genève sidste år blev ’The Farmer’, som er programmets titel på engelsk, kåret som det bedste europæiske public service-tv-format.

Ved The Eurovision Forum mødes tv-folk for at udveksle succesfulde tv-formater, dele ideer og også spare penge, så tv-stationerne ikke skal opfinde den dybe tallerken hver gang, de har noget nyt på vej, men derimod hjælper hinanden.

ProAV Digital

Forside 4 21 teaser

Nyt nummer ude nu!

Læs bl.a. om:

  • Innovation House
  • Pascal Audio
  • Streaming
  • Trådløs 4K
  • Naturkraft
  • Demo/brugt udstyr

Læs alt lige HER 

Annoncering

Få kontakt til en købestærk målgruppe i Danmarks eneste PRO AV magasin

Se mere her

Typisk ProAV læser

74,5% er meget tilfreds med det redaktionelle indhold

Se mere her