Jorgen Ramskov foto MartinLehmann

Af Birgit Waltenburg, 17. april 2020

Producentforeningen og DR i dialog om fælles guidelines

I midten af april bliver døren åbnet på klem for en gradvis normalisering af samfundet i Danmark. På et pressemøde mandag aften satte statsminister Mette Frederiksen (S) en forsigtig genåbning af samfundet i udsigt – med en åbning af dagsinstitutioner og folkeskolernes mindste klassetrin.

Hvordan de kan se ud i produktionsmiljøet vil Producentforeningen efter påske sætte sig sammen med DR for at prøve at skitsere, siger direktør Jørgen Ramskov.

"Det, vi har aftalt i dag, er, at vi efter påske sammen med DR sætter os ned og prøver at se, om vi kan finde nogle regler for, hvornår det er fornuftigt at producere, så vi bliver enige i branchen eller i hvert fald har nogle fælles guidelines."

"Det, vi håber, kan give mening, er, at hvis vi sammen med fagforeningerne og organisationerne har nogle guidelines for, hvornår noget er fornuftigt at producere, så kan vi muligvis komme i gang med nogle produktioner igen. Men der vil også være nogle, der ikke kan komme i gang igen. Det vil stadig kræve en vurdering fra producenterne af de enkelte produktioner og optagelser," siger Jørgen Ramskov.

Han uddyber, at Producentforeningen også er i kontakt med den faglige organisation FAF, der organiserer freelancere og ansatte i film og spilproduktion, om et fælles fodslag.

Når det er DR, Producentforeningen mødes med for at diskutere retningslinjer, handler det om, at DR har en stor grad af egenproduktioner, mens andre broadcastere køber mest eksternt. Derfor vil en aftale med DR dække produktionsmiljøet bredt, forklarer han.

"Jeg er glad for, at samfundet kommer i gang igen. Det tror jeg er nødvendigt og rigtig. Vi er ikke lukket ned per dekret som restauranterne, men fordi producenterne har vurderet, at det var nødvendigt sundhedsmæssigt. Hvis udviklingen går den rigtige vej (i forhold til smittesituationen, red.), kan det være, at det også bliver mere fornuftigt at begynde at genoptage optagelserne. Men det må vi se på," siger Jørgen Ramskov.

Ifølge Jørgen Ramskov, så er producenterne faldet mellem flere stole i forhold til at kunne få hjælp fra regeringens hjælpepakker. Det skyldes bl.a., at løndifferencen kan være så stor i forhold til den lønkompensation, hjælpepakkerne tilbyder, at selskaberne i stedet må afskedige og tage tabet i opsigelsesperioden. Enkelte producenter har som Metronome fundet en ordning internt, hvor de ansatte går 20 procent ned i løn.

 

kilde: mediawatch.dk

ProAV Digital

ProAV7 20 forsideNET

Nyt nummer ude nu!

Læs bl.a. om:

  • Shure SLX-D
  • Lys til streaming
  • Ung selvstændig
  • Frihedsmuseet
  • Redigering på iPad

Læs alt lige HER

Annoncering

Få kontakt til en købestærk målgruppe i Danmarks eneste PRO AV magasin

Se mere her

Typisk ProAV læser

74,5% er meget tilfreds med det redaktionelle indhold

Se mere her