filmproduktion Scanpix

Foto: Jan Unger/Ritzau Scanpix

Af Birgit Waltenburg, 21. maj 2020

Producenter klar med nye retningslinjer

En stribe fagforbund og organisationer er blevet enige om et sæt retningslinjer, der skal sikre, at film- og tv-produktioner kan komme i gang igen under sundhedsforsvarlige forhold. Efter længere tids ophold i diverse film- og tv-produktioner for at bremse coronasmitte, er der nu lagt skinner ud, for hvordan film - og tv-arbejdet kan genoptages.

Det melder Producentforeningen, der har præsenteret et sæt retningslinjer for, hvordan der kan optages tv- og filmscener uden at gå på kompromis med de fodholdsregler, der skal begrænse smitterisikoen i landet.

Retningslinjerne betyder bl.a., at producenter skal udpege en covid-19 repræsentant, der indgår i en produktions arbejdsmiljøgruppe, og at der skal sørges for de værnemidler, der er behov for, under de konkrete optagelser.

Rammerne er aftalt mellem en række parter, der har aktier i dansk film og tv-produktion. Ud over Producentforeningen, er det Film- og Tv-arbejderforeningen, Dansk Journalistforbund, Dansk Skuespillerforbund og Danske Filminstruktører. Endelig bakker Den Vestdanske Filmpulje og FilmFyn også op, fremgår det.

 

kilde: mediawatch.dk

ProAV Digital

ProAV2 Forside NET

Nyt nummer ude nu!

Læs bl.a. om:

  • Videoredaktion
  • AVID Carbon
  • Mikrofon til tasken
  • Midas Heritage
  • Morten Raarup
  • Demo/brugt udstyr

Læs alt lige HER

Annoncering

Få kontakt til en købestærk målgruppe i Danmarks eneste PRO AV magasin

Se mere her

Typisk ProAV læser

74,5% er meget tilfreds med det redaktionelle indhold

Se mere her