PA Shootout Portalen marts18

Af Jens Walther, 15. marts 2018

PA højttaler shootout

Danish Sound Network, Women in Live Music og EBB-Consult (Eddy Bøgh Brixen) havde taget det gode initiativ til at gennemtænke og udføre en PA-system shootout, så professionelle lydteknikere kunne få den soniske oplevelse at lytte til fem store line array systemer på en måde, at de var sammenlignelige. Denne shootout foregik i Portalen i Greve i starten af marts, og duellanterne var systemer fra JBL (LydRommet), d&b (Alfa Audio), Bose Pro (Bose Pro), Adamsson (SC SOUND) og Martin Audio (Atendi).

Testen blev udført med fem monosystemer, som hang skjult bag et belyst lydgardin, så testen ikke var bias efter producentsnobberi og vanetænkning. Forinden havde hver leverandør haft tid til at systemtjekke og kalibrere systemerne. Hvert af tre lydklip på ca. 20 sekunder blev spillet ca. 80 gange, og lydstyrken var på forhånd vedtaget, ligesom der var vedtaget en subpolitik på +4 dB.

Initiativgruppen havde defineret, efter hvilke kriterier publikum skriftligt skulle vurdere lydinformationen; her var kriterier såsom dynamik, klangbalance og transparens. Ca. 80 lydteknikere deltog i seancen, men der blev ikke udpeget en ”vinder”. En sådan ville jo også kun gælde for denne specifikke sal og akustik. Til gengæld var arrangementet en succes, og glæden fra publikum så stor, at initiativgruppen lover, at det ikke er sidste gang, at en sådan ”åben” PA shootout bliver gennemført.

Du kan læse mere om arrangementet i næste nummer af ProAV Magasinet, som udkommer 4. april.

Hvis du ikke allerede modtager bladet elektronisk, kan du tilmelde dig her

ProAV Digital

ProAV7 20 forsideNET

Nyt nummer ude nu!

Læs bl.a. om:

  • Shure SLX-D
  • Lys til streaming
  • Ung selvstændig
  • Frihedsmuseet
  • Redigering på iPad

Læs alt lige HER

Annoncering

Få kontakt til en købestærk målgruppe i Danmarks eneste PRO AV magasin

Se mere her

Typisk ProAV læser

74,5% er meget tilfreds med det redaktionelle indhold

Se mere her