Tangkrogen1 streaming

Foto: Mikkel Berg Pedersen/Ritzau Scanpix

Af Birgit Waltenburg, 1. maj 2020

Nyt tiltag genopliver kulturen i Aarhus

Kulturen er hårdt ramt af corona-krisen. Danske kunstnere og entertainere kan ikke optræde live. Publikum kan ikke komme ud og opleve live-kulturen og fællesskabet. Det aarhusianske eventbureau Front of House og Aarhus City Forening har nu gjort noget ved dette. De har nemlig etableret “P Scenen”, som er en midlertidig Drive-In underholdningsplatform på Tangkrogen, hvor man kan være samlet hver for sig.

Idéen med P Scenen er, at aarhusianske foreninger, orkestre, uddannelsesinstitutioner, musikskoler, artister mv. kan optræde på en opstillet scene, mens publikum nyder underholdningen fra deres biler – i god og sikker afstand fra hinanden. Konceptet tager naturligvis højde for diverse myndighedskrav vedr. smittebegrænsning, sikkerhed, m.v.

Nordic Rentals og Steady stod for teknik og afvikling af koncerten.

Første arrangement var en Mads Langer koncert med plads til 500 biler med op til 5 personer i hver - og koncerten var udsolgt på forhånd.

Det var første gang konceptet med drive in-koncert gik i luften i Aarhus, ja måske i Danmark. Derfor var hele den danske verdenspresse da også mødt op for at studere fænomenet.

 

Tangkrogen streamingTangkrogen var den sidste fredag i april måned forvandlet til en stor parkeringsplads for biler til drive in-koncert med Mads Langer. I de 500 biler kunne publikum nyde koncerten over radioen, sammen og hver for sig. Foto: Mikkel Berg Pedersen/Ritzau Scanpix

 

Derudover var det næppe en koncert, der ville få naboerne til at fare i blækhuset. Der var tale om en meget, meget stille koncert, som det stort set kun var publikum i bilerne, der kunne høre over radioen, da lyden fra scenen var minimal.

Publikum hørte man heller ikke noget til. De blev indenfor bilens fire vægge koncerten igennem. Nogen siddende ret op og ned på forsæderne, mens andre havde lagt sig til rette i en solstribe på bagsædet.

Ind imellem sangene var der flere dyttende tilkendegivelser og hyggesnak fra scenen, når Langer ringede til publikum i bilerne via Zoom, så deres ansigter kom op på storskærmen bag ham under samtalen.

 

ProAV Digital

ProAV7 20 forsideNET

Nyt nummer ude nu!

Læs bl.a. om:

  • Shure SLX-D
  • Lys til streaming
  • Ung selvstændig
  • Frihedsmuseet
  • Redigering på iPad

Læs alt lige HER

Annoncering

Få kontakt til en købestærk målgruppe i Danmarks eneste PRO AV magasin

Se mere her

Typisk ProAV læser

74,5% er meget tilfreds med det redaktionelle indhold

Se mere her