Saxofilm

Af Birgit Waltenburg, 8. november 2017

Nyt produktionsselskab på Fyn

TV-manden Klaus Birch Nielsen og forfatteren Tom Buk-Swienty går sammen om at starte filmselskabet Saxofilm, som skal lave historisk, dokumentarisk TV. De to, som tidligere har arbejdet sammen, mener, at markedet er gunstigt for den type udsendelser.

Filmselskabet skal ifølge de to skabe "historiske dokumentariske udsendelser med et moderne tilsnit". De to har tidligere arbejdet sammen om udsendelsen "Slagtebænk Dybbøl" over Tom Buk-Swientys bog med samme navn. Og det syntes de så godt om, at de har fået mod på mere kreativt samarbejde, fortæller Klaus Birch Nielsen.

Men at det mere permanente samarbejde blev til netop nu, er ikke helt tilfældigt. Markedet hungrer nemlig efter historie.

- Danskerne er de seneste år blevet meget historieinteresserede. Det har man jo set med alle de film, der bliver lavet om anden verdenskrig, 1864 og Historien om Danmark, som er meget sete. Og der er også masser af historier, som er gribende og stærke, siger Klaus Birch Nielsen.

Saxofilm håber at kunne sælge udsendelser til både TV og streamingtjenester. De mener, at historiske udsendelser passer godt til moderne medier, fordi de ikke forældes. Og det døgn-gamle filmselskab er allerede langt med flere idéer.

- Vi har nogle ting i støbeskeen, og vi har andre, som er nået ret langt, siger Tom Buk-Swienty fra en bil på vej mod Danmarks Radio til et møde om en af idéerne.Han vil stadig skrive bøger som sit primære arbejde, fortæller han, ligesom Klaus Birch Nielsen stadig vil arbejde med sit andet filmselskab, B-Film, på havnen i Svendborg.

Foto: PR/Saxofilm

ProAV Digital

ProAV7 20 forsideNET

Nyt nummer ude nu!

Læs bl.a. om:

  • Shure SLX-D
  • Lys til streaming
  • Ung selvstændig
  • Frihedsmuseet
  • Redigering på iPad

Læs alt lige HER

Annoncering

Få kontakt til en købestærk målgruppe i Danmarks eneste PRO AV magasin

Se mere her

Typisk ProAV læser

74,5% er meget tilfreds med det redaktionelle indhold

Se mere her