Holdet fra ELSK MIG I NAT. Foto af Miklos Szabo 660x440

Holdet bag musicalen Den eneste Ene. Foto: Miklos Szabo

Af Birgit Waltenburg, 26. juli 2021

Nyt musicalpartnerskab om internationale musicals

Produktionsselskabet One and Only Musicals er gået i partnerskab med Vejle Musikteater og Musikteatret Holstebro om at skabe musicals, der kan eksporteres ud i verden.

Produktionsselskabet One And Only Musicals, der står bag succeser som Dirty Dancing, Den eneste Ene, Grease, Saturday Night Fever og Elsk mig i nat har offentliggjort et stort coproduktions-samarbejde med Vejle Musikteater og Musikteatret Holstebro om at skabe musicals sammen i de kommende år i projektet DANMARKS STØRSTE MUSICAL OPLEVELSER.

Ambitiøst samarbejde

Produktionsselskabet One And Only Musicals, der har eksisteret siden 2004, glæder sig til det nye samarbejde. Producent og ejer Jesper Winge Leisner udtaler:

“DANMARKS STØRSTE MUSICAL OPLEVELSER er vores løfte om, at vi i årene fremover vil kunne præsentere vores publikum for store og unikke musicaloplevelser, de ikke kan få andre steder. Det vil være nye, internationale titler, store klassikere i nye versioner og en stribe nyudviklede danske musicals, hvoraf enkelte udvikles til det europæiske marked. Det har været en gave at møde to driftige aktører med store ambitioner og mod på fremtiden. Samtidig bliver vi jo samlet set en meget stor musicalarbejdsplads til glæde for de mange faggrupper, der har oplevet et rædselsfuldt halvandet år i Corona-ledighed og kulturelt mørke. Dem glæder jeg mig til at se igen, både på og bag scenen.”

Musicalopsætninger i hele landet

Konceptet for DANMARKS STØRSTE MUSICAL OPLEVELSER er, at der hvert år er premiere på to store musicalopsætninger, som alle opføres i København, Holstebro og Vejle. Der arbejdes lige nu på højtryk for at klargøre repertoiret for årene 2023-25, som vil bestå af hele to verdenspremierer og et miks af originale danske musicals, kendte store hitklassikere samt danmarkspremiere på nye Broadway-succeser.

Også direktør for Vejle Musikteater Mette Kier har store forventninger til samarbejdet.

“Samarbejdet spiller rigtig godt sammen med vores nye strategi, hvor vi har en ambition om at være det mest ambitiøse musikteater i Danmark. Vi bliver en del af udviklingen af musicals, med internationalt potentiale, som gør samarbejdet ekstremt værdifuldt for os. Vi får eneret i Jylland på alle de planlagte titler, så vi glæder os til at kunne invitere alle fra grænsen til Skagen, til Danmarks største musicaloplevelser i Vejle Musikteater og Holstebro Musikteater, som også er en del af samarbejdet. Der er i øvrigt en gammel tradition for et tæt samarbejde mellem Holstebro og Vejle, som vi glæder os til at genoptage,” udtaler Mette Kier.

I Holstebro er direktør for Musikteatret Holstebro Anders Jørgensen ligeledes glad for det nye partnerskab:

“Der er så mange gode aspekter i det samarbejde, vi har udviklet rammerne for igennem de sidste måneder. Det bliver en fælles platform for lancering og markedsføring og endelig et udvidet samarbejde omkring talentudvikling i Vejle, Holstebro og Frederiksberg. Det forventer vi os rigtig meget af og tror, det kan blive til glæde, ikke kun for Holstebro, men for rigtig mange mennesker i de omkringliggende kommuner,” slutter Anders Jørgensen.

 

kilde: teaternyheder.dk

ProAV Digital

Forside 8AV21

Nyt nummer ude nu!

Læs bl.a. om:

  • ProAV Expo 
  • Podcastlyd
  • Canon XF605
  • ASUS Display
  • ProAV Award

Læs alt lige HER 

Annoncering

Få kontakt til en købestærk målgruppe i Danmarks eneste PRO AV magasin

Se mere her

Typisk ProAV læser

74,5% er meget tilfreds med det redaktionelle indhold

Se mere her