blackmagic pocket cinema camera 6k pro hero2x

Af JOS Svendsen, 18. februar 2021

Nyt filmkamera til folket fra Blackmagic

Næsten 3 år efter det originale Pocket Cinema 4K kamera lancerer Blackmagic Design nu en Pro udgave af den ældre Pocket Cinema Camera 6K model. Pro-modellen har indbyggede 2, 4 og 6 blænde ND-filtre, en 1500 Nits vipbar søgerskærn, og batteritypen er nu Sony NP-F570. Lige disse ting har være kritikpunkter for de tidligere Blackmagic Pocket Cinema kameraer.

Sensoren i det nye kamera er den samme Super-35 sensor, der også er i det ældre 6K kamera. Kamerafatningen er også stadigvæk Canon EOS. Men Pro-kameraet har ny farveteknologi, der er nedarvet fra Blackmagics 12K digitale filmkamera. Denne farveteknologi kommer til alle Pocket Cinema kameraer i 2021.

På tilbehørssiden er der også nyt. Pro-modellen har mulighed for at montere en separat elektronisk søger, som ikke kræver kabler, idet den bare sættes på toppen af kameraet. Et andet stykke tilbehør til Pro-modellen er et nyt batterigreb med to ekstra batterier. Dermed kan kameraet drives af tre batterier, hvor det interne batteri kan drive kameraet, mens de to andre skiftes. Dermed mener Blackmagic Design, at tidligere tiders batteriproblemer skulle være ovre. 

Prisen er 15.900 ekskl. moms. for selve kameraet, som skulle være tilgængeligt nu.

ProAV Digital

ProAV2 Forside NET

Nyt nummer ude nu!

Læs bl.a. om:

  • Videoredaktion
  • AVID Carbon
  • Mikrofon til tasken
  • Midas Heritage
  • Morten Raarup
  • Demo/brugt udstyr

Læs alt lige HER

Annoncering

Få kontakt til en købestærk målgruppe i Danmarks eneste PRO AV magasin

Se mere her

Typisk ProAV læser

74,5% er meget tilfreds med det redaktionelle indhold

Se mere her