22. March 2011

Ny radiokanal for de helt unge

 DR Ramasjang Radio er den første af de nye digitale radiokanaler fra DR, som lytterne kan se frem til i 2011. Om morgenen fra kl. 06.00-08.00 kan alle børn lytte med, om formiddagen er tilbuddene på DR Ramasjang Radio målrettet de børn, som er i børnehave, og om eftermiddagen og i de tidlige aftentimer er programmerne dedikeret til skolebørnene.

- DR Ramasjang Radio er humørfyldt radio, der tager børnene alvorligt, involverer dem og giver dem medindflydelse. Samtidig er DR Ramasjang Radio den radiokanal, forældre trygt kan lade deres børn lytte til - uden at skulle bekymre sig om, at børnene hører noget, der er for uhyggeligt eller uvedkommende, siger Birgitte Fredsby, kanalchef for B&U.

Alle hverdage fra kl. 08.00 og frem til kl. 12.00 er programmerne tilpasset de børn, som er i børnehave. Historiefortælling, morgengymnastik, tegnetime, rim og remser og børnenyheder er nogle af de tilbud pædagogerne kan benytte sig af, som et supplement til det arbejde, der foregår ude i børnehaverne.

- Tanken med vores morgen- og formiddagsflade er, at den skal inspirere og understøtte de funktioner og opgaver børnehaven i forvejen varetager overfor børnene og deres forældre. Under pædagogiske hensyn ønsker vi at byde ind med programmer, der har fokus på læring, afslapning, fordybelse, aktivering, interaktion, indlevelse og underholdning, og som absolut understøtter livet i børnehaven og passer til institutionens rytme, siger Birgitte Fredsby.

En vigtig brik i udviklingen af den nye radiokanal for børn, er de tilbagemeldinger, DR får fra børnehaverne om børnenes og pædagogernes oplevelse af programtilbuddene. I dag findes der ikke en særlig specifik viden om, hvordan og hvor meget børn lytter til radio. Derfor har DR taget initiativ til en videnskabelig undersøgelse, hvor et bredt udsnit af landets børnehaver inviteres til at give deres feedback på, hvordan radiokanalen og programindholdet opleves og bruges af børnene og pædagogerne.

-Det er en vigtig del af DRs strategi hele tiden at finde nye veje til dialog med vores brugere. Børnehavepanelet er en helt unik mulighed for at lære mere om børns brug og erfaringer med Ramasjang Radio. Gennem dialogen med landets børnehaver er det vores håb, at vi løbende kan udvikle og justere på programindholdet, så det skaber mening og merværdi for både børn og pædagoger i deres hverdag”, siger Merethe Eckhardt, underdirektør i DR Medier.

Det bliver de kendte og elskede værter Johanne Algren og Rebecca Bach-Lauritsen fra DRs børneunivers , der er værter om formiddagen. Børnene kender de to profiler særdeles godt bl.a. fra Johanne i Troldeskoven og Rebecca kender børnene bl.a. fra Fandango og Fjernsyn for dig. Johanne og Rebecca har den sidste måned lavet Oline Radio om formiddagen, og derfor er de allerede klædt særdeles godt på som makkere til værtsopgaven på DR Ramasjang Radio.

Når kl. bliver 12 er det tid til, at de større børn er ved at komme hjem fra skole eller er på fritidshjem og SFO og her kan de glæde sig til musik, som de elsker - fx sangene fra MGP, Ramasjanglisten, og alle de største pophits lige nu. Der er sjove sange, sketches og indslag med mange af de kendte profiler fra DR Ramasjang. Quizmonsterets Monsterskole, telefonfis med Svenning Bubandt, Osman og Jeppes brevkasse og Gamle Nørd bliver ligeledes en del af eftermiddagsfladen.

ProAV Digital

ProAV5 21 www

Nyt nummer ude nu!

Læs bl.a. om:

  • Test af BGH1 
  • ProAV Awards
  • Headsets fra DPA
  • RGB-lys
  • Podcast

Læs alt lige HER 

Annoncering

Få kontakt til en købestærk målgruppe i Danmarks eneste PRO AV magasin

Se mere her

Typisk ProAV læser

74,5% er meget tilfreds med det redaktionelle indhold

Se mere her