Barnaby med Gimbal Fotokreditering af Simon Viogth Laursen

Barnaby Swann Pedersen som bliver en af underviserne på filmefterskolen. Foto: Simon Voigt Laursen.

Af Birgit Waltenburg, 31. maj 2021

Ny filmefterskole på vej i Ebeltoft

Med udsigt til Fregatten Jylland og det kulturelle vartegn Maltfabrikken arbejder ildsjæle på at starte en filmefterskole. Allerede i år kan unge fra hele landet mødes på en årlig Film & Kunst Sommercamp i Ebeltoft. 

“Vores ambition er at skabe en fødekæde, hvor unge kan prøve kræfter med at lave film hver sommer,” forklarer Eva Klinting fra Filmefterskolen Ebeltoft. “Får de smag for det, så kan de tage et år på filmefterskolen og derfra søge videre på ungdomsuddannelser, højskoler, filmværksteder eller andre spændende filmmiljøer i regionen.” 

Målet er at skabe flere filmmiljøer, hvor unge fra hele landet kan møde andre unge, som de deler interesse med og samtidig møde engagerede undervisere, der arbejder i filmbranchen. 

Sommercamp 2021

Der bliver både en film- og kunstlinje på årets sommercamp, der løber af stablen fra mandag den 28. juni til fredag den 2. juli. Målgruppen er kreative unge fra hele landet i alderen 12 til 17 år.

Filmlinjens undervisere er den lokale filmskaber Barnaby Swann Pedersen fra Swann Pro Motion og Janus Heiberg Madsen fra Panorama VR. Temaet er portrætfilm, hvor de unge bliver kastet ud i alt fra historiefortælling til billedkomposition, lyssætning, interview- og klippeteknik. Hovedpersonerne i filmene er skatere, surfere og andre unge i Ebeltoft. 

Ugen byder også på et filmforedrag med den lokale filminstruktør Charlotte Madsen, som fortæller om sin tredje spillefilm “Asfalt”, der her premiere til efteråret.

ProAV Digital

ProAV5 21 www

Nyt nummer ude nu!

Læs bl.a. om:

  • Test af BGH1 
  • ProAV Awards
  • Headsets fra DPA
  • RGB-lys
  • Podcast

Læs alt lige HER 

Annoncering

Få kontakt til en købestærk målgruppe i Danmarks eneste PRO AV magasin

Se mere her

Typisk ProAV læser

74,5% er meget tilfreds med det redaktionelle indhold

Se mere her