4. april 2011

Ny dokumentarfilmuddannelse på Oure

Eleverne på gymnasiet skal lære filmsprog og -produktion på samme niveau, som man traditionelt arbejder med litteraturanalyse og skriftlige opgaver. Højskolens niveau løftes med filmhistorie og en markant større produktion af film.

Dokumentarfilm er stærkere end nogensinde. De sælger billetter i biograferne, fylder DVD-hylderne, findes overalt på nettet og er populære på TV. OureDox vil sikre, at både interessen og produktionen fortsætter. Fortælleformen skal udvikles sammen med eleverne, der efter tre år på gymnasiet eller 6 måneder på højskolen vil have adskillige produktioner og formidlingsteknikker i bagagen.

Uddannelsen er lavet i samarbejde med instruktør Kasper Torsting (Rocket Brothers, Søren Gade: Krigsminister) og filmjournalist og manuskriptforfatter Søren Høy.

”Denne type uddannelse findes ikke i forvejen, og den er nødvendig”, siger Kasper Torsting. ”De unge skal give os deres blik på virkeligheden. De skal have at vide, at deres blik er unikt, og vi skal give dem værktøjer til at formidle det filmisk. Der er intet, der er mere originalt og dramatisk end virkeligheden. Nu laver vi en skole til unge, der elsker film fra virkeligheden”.

”Eleverne skal lære at undersøge og differentiere i et broget mediebillede, hvor evnen til at analysere og gennemskue historier og virkemidler bliver stadig vigtigere”, siger Søren Høy. ”Eleverne får indsigt i alt fra research og produktion til distribution af film samtidig med, at de får en almen uddannelse. De skal samtidig lære at tage ansvar og have meninger – de skal have en grunduddannelse med stor åndelighed og kunstnerisk udvikling”.

Eleverne skal efter endt forløb kunne lave deres egne dokumentarfilm og kende fortælleformens historiske og teoretiske baggrund. Eleverne skal have fundamentet for at kunne søge ind på kunstskoler, universiteter, journalistuddannelser og have en erkendelse om den moderne fortælling, der er brugbar på enhver æstetisk uddannelse og i alle virksomheder, der bruger visuel kommunikation. 

Gymnasie- og højskoleuddannelsen på Skolerne i Oure er støttet af internationale og danske dokumentarister, som løbende besøger uddannelsen og deltager i undervisningen og udviklingen af den nye generation af historiefortællere.


ProAV Digital

Forside teaser 5 20 NET2

Nyt nummer ude nu!

Læs bl.a. om:

  • Live Streaming
  • Peter Albrechtsen
  • Canon 1DX
  • The Cube
  • NowTek

Læs alt lige HER

Annoncering

Få kontakt til en købestærk målgruppe i Danmarks eneste PRO AV magasin

Se mere her

Typisk ProAV læser

74,5% er meget tilfreds med det redaktionelle indhold

Se mere her