Gidseltagning kanal5

Af Birgit Waltenburg, 15. maj 2018

Nomineringer til dansk dramaserie

Kanal 5s dramaserie ’Gidseltagningen’, der løb over skærmen i foråret 2017, er som den eneste danske produktion netop blevet nomineret til hele tre priser ved den internationale og anerkendte tv-festival Nymphes d’Or i Monte Carlo. ’The Golden Nymph’ – på dansk ’Den Gyldne Nymfe’, er tv-branchens svar på ’Guldpalmen’ fra filmfestivalen i Cannes.

’Gidseltagningen’ er produceret af SAM Productions og er skrevet og instrueret af Kasper Barfoed efter idé af Adam Price og Søren Sveistrup. Serien er produceret af SAM Productions ved producer Morten Kjems Hytten Juhl og executive producers Meta Louise Foldager Sørensen og Adam Price. International distributør er STUDIOCANAL mens tyske ZDFneo er co-producent.

I kategorien ’Bedste tv-dramaserie’ er ’Gidseltagningen’ en af de syv nominerede serier. Blandt konkurrenterne er store, internationale serier som ’The Good Fight’ (USA) og ’Liar’ (UK).

Også dramaseriens mandlige og kvindelige hovedrolleindehavere er nomineret til en gylden nymfe. Johannes Lassen, der i ’Gidseltagningen’ har hovedrollen som Philip Nørgaard, en tidligere soldat og krigsfange, der skal lede PET's Terror Task Force, er oppe mod store internationale stjerner som Ioan Gruffudd (’Liar’) og Billy Campbell (’Cardinal’). Paprika Steen, som spiller den kvindelige journalist Naja Toft, er nomineret side om side med store navne som Christine Baranski (’The Good Fight’) og Joanne Froggatt (’Liar’).

- Vi er meget stolte og beæret over, at ’Gidseltagningen’ er blevet udvalgt og nomineret til ’Den Gyldne Nymfe’ blandt tv-dramserier fra hele verden. Det bekræfter os i den grad i, at Kanal 5 for alvor er gået ind i kampen om at servere drama på højt internationalt niveau til danskerne. Samtidig giver det os naturligvis også endnu mere blod på tanden til at lave en sæson 2 af serien, siger Anne Garlichs, Programdirektør hos Discovery Networks Danmark.

SAM Productions er en forfatterbaseret tv-serie producent. Virksomheden blev oprettet i 2014 og er ejet ligeligt af Meta Louise Foldager Sørensen, Adam Price, Søren Sveistrup og STUDIOCANAL.

ProAV Digital

ProAV7 20 forsideNET

Nyt nummer ude nu!

Læs bl.a. om:

  • Shure SLX-D
  • Lys til streaming
  • Ung selvstændig
  • Frihedsmuseet
  • Redigering på iPad

Læs alt lige HER

Annoncering

Få kontakt til en købestærk målgruppe i Danmarks eneste PRO AV magasin

Se mere her

Typisk ProAV læser

74,5% er meget tilfreds med det redaktionelle indhold

Se mere her