11. april 2013

NAB 2013: Sony skal eje 4K

På NAB 2013 fortalte Sony, at de skal forme fremtiden. Dette blev understreget ved flere forskellige lanceringer. To nye 4K TV-monitorer blev lanceret, en afspilningsløsning for 4K samt en løsning for cloud-baseret infrastruktur blev omtalt.

 

Den store nyhed er, at Sony vil udvikle en række kameraer med forskellige objektiver. De satser også hårdt på at komme i førertrøjen inden for DSLR. Sony viste både et DSLR kamera og en prototype på et digital filmkamera. Skal vi spekulere, vil jeg tro at DSLR-kameraet skal tage konkurrencen op med Canons EOS 1-DC, mens filmkameraet skal konkurrere med RED.  Pris, navn eller lanceringstidspunkt er endnu uvis. Lamceringen skabte stor opmærksomhed på NAB2013, men hvad det konkret kommer til at beytde, bortset fra markedspositionering, er for tidligt at sige.


Sony = film
Sony vil gerne fortælle, F65 og 4K er filmens fremtid. Filmen "Oblivion", som snart har premiere er et eksempel på dette.  Filmfotograf Claudio Miranda og DTT Alex Carr var tilstede på NAB 2013 for at fortælle om deres erfaringer med kameraet. Det er især mulighederne til at skabe eksponering med lidt lys, som skaber opmærksomhed.Filmfotograf Miranda fortæller engageret, om hvordan han kan lyssætte næsten ved blot at bruge en lommelygte.

4K = TV

Med lanceringen af de nye modeller med 4K TV-monitorer sætter Sony målet for, at fremtidens TV skal være 4K. Dette er de allerede startet med internt i organisationen - Sony Pictures TV-afdeling har sat gang i produktionen af en række serier med 4K. Nu skal resten af broadcast-verdenen overtales til også at gå ind for 4K.

 

Chef for Sony USA, Alec Shapiro, som fastslår fra scenen; -Vi skal eje 4K.

 

 

Af: Geir Bergersen, Monitor Norge

ProAV Digital

Forside 4 21 teaser

Nyt nummer ude nu!

Læs bl.a. om:

  • Innovation House
  • Pascal Audio
  • Streaming
  • Trådløs 4K
  • Naturkraft
  • Demo/brugt udstyr

Læs alt lige HER 

Annoncering

Få kontakt til en købestærk målgruppe i Danmarks eneste PRO AV magasin

Se mere her

Typisk ProAV læser

74,5% er meget tilfreds med det redaktionelle indhold

Se mere her