Podcast2

Af Birgit Waltenburg, 16. januar 2020

Museum lancerer podcastserie om København

Om kort tid åbner Københavns Museum i nye lokaler ved Stormgade i Indre By, efter at bymuseet har været lukket siden 2015, hvor det lå på Vesterbrogade.

Og som optakt til åbningen lancerer museet nu podcastserien ‘København i 1000 år’ om hovedstadens historie med afsæt i museets fortællinger om byen. Det er fortællinger, der går helt tilbage til tiden, før København blev Købehavn – om vikingebosættelser, sørøverangreb, byggeboom og brande. Det fremgår af en pressemeddelelse fra museet.

“Der er spor af historien overalt: Under Københavns asfalt og fliser, på bygninger og i byrum og mellem de mennesker, der færdes her. Men hvorfor ser byen ud, som den gør, og hvem var de mennesker, der levede her for hundredvis af år siden? Dét fortæller podcastserien om,” lyder det i pressemeddelelsen.

Over 6 afsnit vil museet give interesserede en nem måde at få Københavns historie formidlet på. Og der loves spændende nye historier, som først for nylig er kommet frem efter de seneste årtiers udgravninger til Københavns omfattende metrobyggeri.

“Jeg håber, at podcasten kan være medvirkende til, at vi løfter blikket, når vi færdes i byen, og får os til at fornemme historiens nærvær – for eksempel på Rådhuspladsen, hvor cykelstien går hen over en 1000 år gammel kirkegård, og når vi suser forbi Christian 4.s prestigebyggeri Børsen med det snoede tårn,” udtaler Louise Jacobsen, der er museumschef på Københavns Museum.

De første afsnit af podcasten om henholdsvis myten om Absalon og Christian 4. kan høres allerede nu, mens de sidste 4 afsnit vil udkomme hver onsdag frem til den 5. februar.

 

kilde: kulturmonitor.dk

ProAV Digital

Forside8 20 www

Nyt nummer ude nu!

Læs bl.a. om:

  • Hybridkamera

  • Kvinder i branchen

  • Damhuskroen

  • Merging Anubis

  • Lyd til streaming

Læs alt lige HER

Annoncering

Få kontakt til en købestærk målgruppe i Danmarks eneste PRO AV magasin

Se mere her

Typisk ProAV læser

74,5% er meget tilfreds med det redaktionelle indhold

Se mere her