TV2 Foyer

Af Birgit Waltenburg, 9. september 2016

Monday mister Operation X

Produktionen af "Operation X" skal ikke længere ligge hos produktionsselskabet Monday - TV 2 har nemlig valgt ikke at forlænge den aftale om programmet, som udløber til efteråret. TV 2 vil i stedet lave programmet selv.

Thomas Breinholt, programchef på TV 2, fortæller, at baggrunden for det stoppede samarbejde med Monday blandt andet handler om programmets vært, Morten Spiegelhauer. "Beslutningen har bund i både nogle overvejelser om Morten Spiegelhauer og leverancerne. Ved at tage produktionen ind kan vi mere fleksibelt bestemme, hvor mange Operation X vi vil producere årligt. Samtidigt er Morten ansat af TV 2, og vi vil gerne knytte ham tættere til vores nyhedsredaktion, dokumentarredaktion og andre steder i huset, hvor han kan indgå.

Thomas Breinholt oplyser, at det ikke er besluttet, hvor ofte programmet skal sendes, men at det "foreløbig ser ud til, at det bliver fire gange om året." Det endelige hold bag programmet er ikke fuldstændig på plads. "Operation X vil blive produceret i tilknytning til vores dokumentargruppe, som hører under Nyhederne. Men hvem der konkret skal producere det, er ikke afgjort endnu. Det, jeg kan sige, er, at vi vil prøve at udnytte de ressourcer, vi har. Men det er for tidligt at sige, præcist hvilket hold der kommer til at lave det," siger Thomas Breinholt.

TV 2 skærer ikke fuldstændig snoren over til Mondays dokumentarproduktioner. Selskabet laver fortsat "Whistleblower" til tv-stationen, og tv-selskabet benytter anledningen til at erklære sig tilfredse med Mondays arbejde. "Vi har været vældig godt tilfreds med samarbejdet med Monday, og de producerer jo stadigvæk Whistleblower for os. Vi har kun været tilfredse med kvaliteterne af programmet," siger Thomas Breinholt.

For selskabet er der tale om et betydeligt slag. "Det er en fast og vigtig produktion, som vi er ekstremt glade for, så det er isoleret set et slag for os og for den uafhængige del af produktionsbranchen, som vi er en del af," sagde Martin Dalgaard, direktør for Monday.

 

Kilde: mediawatch.dk

 

ProAV Digital

Forside 3 21 NET

Nyt nummer ude nu!

Læs bl.a. om:

  • Sony FX3
  • Nyt firma
  • Intercom på teater
  • Eksercerhuset
  • Telepromptere
  • Demo/brugt udstyr

Læs alt lige HER

 

Annoncering

Få kontakt til en købestærk målgruppe i Danmarks eneste PRO AV magasin

Se mere her

Typisk ProAV læser

74,5% er meget tilfreds med det redaktionelle indhold

Se mere her