Anders Toft Andersen

Af Birgit Waltenburg, 10. juni 2020

Monday har etableret nyt produktionsselskab

Produktionsselskabet Monday vil spille en større rolle på fiktionsmarkedet og har til dét formål etableret selskabet Monday Scripted.

Selskabet ejes af Monday, der har majoriteten af ejerskabet, og af Anders Toft Andersen, der skal stå i spidsen for den nye satsning med titel af fiktionschef. Han kommer fra en stilling som producer hos Apple Tree Productions og har tidligere været producer hos DR, hvor han bl.a. var med til at producere "Bedrag" og "Forbrydelsen".

Monday gør sig i forvejen i fiktion og har stået bag serien "Store Lars" til Nordic Entertainment Group. Martin Dalgaard, adm. direktør for Monday i Danmark, oplyser, at produktionsselskabet derudover har dramaproduktioner til unge i pipeline.

"Vi vil give fiktionsområdet det særskilte fokus, som det giver at lægge det i sit eget selskab. Vi er i forvejen i gang med fiktion inden for comedy og ungdomsfiktion, men nu vil vi bevæge os ind på den lidt tungere del af banen med større dramaproduktioner. Det kræver et særskilt fokus og nogle folk, som har erfaringen og kompetencerne. Det får vi med Anders (Toft Andersen, red.)," siger Martin Dalgaard.

Markedet for tv-serier og dramaproduktioner er præget af stor efterspørgsel, som ikke mindst har rod i danske og internationale streamingtjenesters sult efter egne fiktionsserier, der skal trække abonnenter til.

Martin Dalgaard uddyber, at de større dramaproduktioner, som Monday nu vil markere sig med, et et andet gebet end de produktioner, som selskabet i dag har erfaring med.

"Det er et andet produktionssetup. Det er en meget større maskine at håndtere. Finansieringen er skruet anderledes sammen, hvor de mindre produktioner typisk vil være fuldt finansieret af en broadcaster, mens de større produktioner typisk kræver co-producenter eller ansøgninger om støtte. Det kræver et andet netværk i branchen," siger Martin Dalgaard.

Indtil videre er Anders Toft Andersen eneste nyansatte til Monday Scripted, men ifølge Martin Dalgaard kan man "sagtens forestille sig", at der vil komme flere ansættelser til. For afsætningen af produktioner kigger Monday mod de aktører, som selskabet i forvejen kender til.

"Vi har gode relationer til danske broadcastere, så det er nærliggende, at vi gerne vil samarbejde med dem. Der er også streamingtjenester, som vi har for øje som næste skridt, og der ser vi også et marked, som vi gerne vil ind på," siger Martin Dalgaard.

 

kilde: mediawatch.dk

ProAV Digital

Forside 3 21 NET

Nyt nummer ude nu!

Læs bl.a. om:

  • Sony FX3
  • Nyt firma
  • Intercom på teater
  • Eksercerhuset
  • Telepromptere
  • Demo/brugt udstyr

Læs alt lige HER

 

Annoncering

Få kontakt til en købestærk målgruppe i Danmarks eneste PRO AV magasin

Se mere her

Typisk ProAV læser

74,5% er meget tilfreds med det redaktionelle indhold

Se mere her