Erik Falck

Af Birgit Waltenburg, 19. december 2016

Mindeord - Erik Falck

En af de vigtigste aktører i dansk rocks teenageperiode i 70erne er gået bort - Bassisten Erik Falck, der var medlem af CV Jørgensens band og det senere CV Moto fra 1973 til 1980, døde fredag i en alder af 64.

På billedet ses Erik Falck længst til venstre. Foto: Jørgen Angel

Vi har modtaget følgende mindeord fra Kenneth Bremer.

Erik Falck´s liv var dedikeret til musik og ikke mindst audio. Han blev tit nævnt som en af de vigtige aktører i dansk rock i 70erne, hvor han som bassist i C.V. Jørgensen Band var med til at sætte sit præg på musikken, men ikke mindst også hans store interesse for lyd fik bragt den storladen amerikanske sound ind i produktionen.

Musikkarrieren blev også startskuddet til udlejningsvirksomheden Moto, med Erik Falck som medejer. Moto blev hurtigt en vigtig brik i mange rock koncerter landet over, hvor man kunne se Moto´s udstyr og ikke mindst Erik Falck ved mikserpulten. Hurtigt blev Erik Falck en meget efterspurgt lydmand til både live- og TV produktion.

Moto voksede sig hurtigt større og sideløbende med udlejning blev salg af professionelt lydudstyr også en del af virksomheden. Moto begyndte også at importere egne varer til salg, og hurtigt fandt man interessante produkter, som ikke tidligere var i Danmark, og hvad der senere skulle vise sig at blive en kæmpe succes, fandt Erik Falck og fik til Danmark, et Fransk højttaler mærke L-Acoustics, der idag er blandt en af verdens største producenter af professionelle touring/rental højttaler systemer.

Igen var det Erik Falck´s passion for den gode lyd, der gjorde en forskel.

I 2004 blev udlejning og salg i Moto splittet op, og Erik Falck blev ejer af Moto Audio Sales og opbyggede en virksomhed der hurtigt blev leverandør til nogle af landets største koncert steder, mediehuse og ikke mindst leverandører til rigtig mange udlejnings virksomheder i Danmark. Erik Falck´s og hans team stod for kvalitet og meget høj service - igen med en passion for ³god lyd². Virksomheden voksede sig større, og i 2011 blev Moto Audio Sales en del af Matrix Group, og er idag integreret i virksomheden Matrix Sales. De seneste år kunne Erik Falck fokusere udelukkende på salg af L-Acoustics i Danmark, et brand der altid vil være synonym med Erik og hans store personlighed.

Det var trist at modtage beskeden om at Erik Falck ikke er blandt os længere, at han måtte opgive kampen i en alder af kun 64 år, og netop som han skulle til at nyde sit otium, efter at have videregivet roret i virksomheden til den yngre generation.

Erik, du vil altid være en mentor for mig, og de år hvor vi arbejdede sammen satte jeg altid stor pris på vores samtaler på dit kontor i det bageste hjørne på Nordholmen.

Æret være dit minde,

Kenneth Bremer

ProAV Digital

ProAV7 20 forsideNET

Nyt nummer ude nu!

Læs bl.a. om:

  • Shure SLX-D
  • Lys til streaming
  • Ung selvstændig
  • Frihedsmuseet
  • Redigering på iPad

Læs alt lige HER

Annoncering

Få kontakt til en købestærk målgruppe i Danmarks eneste PRO AV magasin

Se mere her

Typisk ProAV læser

74,5% er meget tilfreds med det redaktionelle indhold

Se mere her