Roskilde

Af Birgit Waltenburg, 21. september 2017

Meyer Sound og Roskilde Festival i samarbejde

Sammen med Meyer Sound lancerer Roskilde Festival et akademi til undervisning af fremtidens talenter inden for koncertproduktion. Samtidig vil Festivalen bruge Meyer Sound højttalersystemer til alle scener.

Partnerskabet handler imidlertid om meget mere end selve lydsystemerne. Meyer Sound bliver således en del af Roskilde Festivals nye akademi, der både skal uddanne og udvikle teknisk personale i løbet af året og samtidig hjælpe nye talenter på vej.

Målet er at skabe bedre publikumsoplevelser på verdensplan ved at bygge en platform for viden, oplysning og uddannelse.

Uddannelse til både professionelle og publikum

For produktionschef Bertel Baagøe er en af ambitionerne med partnerskabet at tage professionaliseringen af branchen til et nyt niveau: "Det har gennem årene været en prioritet for Roskilde Festival at tilbyde de bedste løsninger, så kunstnerne bedst muligt kan nå deres publikum. Med partnerskabet får vi mulighed for at uddanne personale, publikum og ikke mindst fremadstormende talenter på et hidtil uset plan."

Under navnet Roskilde Festival Academy får også publikummer muligheden for at blive undervist - og få indsigt - i lyd og lydteknologi. Den gode koncertoplevelse handler imidlertid lige så meget om mindset og tilgang som tekniske færdigheder.

Bertel Baagøe uddyber: "En bedre forståelse af lyd giver en bedre musikoplevelse, og sammen undersøger vi mulighederne for at give festivalgængerne netop det. Vi vil kunne tilbyde avanceret træning til professionelle året rundt, og det kan vi sammen med Meyer Sounds specialister."
 
For festivalens administrerende direktør Signe Lopdrup er Meyer Sound en oplagt partner: "Både Roskilde Festival og Meyer Sound har rødder i 1970'ernes modkultur med fokus på fællesskab og den samhørighed, der opstår mellem mennesker i mødet med musik og kunst. De tør tage chancer, og med deres innovative tilgang tror vi på, at vi sammen kan nå nye højder, som først og fremmest vil gavne publikum og skabe bedre koncertoplevelser."

ProAV Digital

ProAV7 20 forsideNET

Nyt nummer ude nu!

Læs bl.a. om:

  • Shure SLX-D
  • Lys til streaming
  • Ung selvstændig
  • Frihedsmuseet
  • Redigering på iPad

Læs alt lige HER

Annoncering

Få kontakt til en købestærk målgruppe i Danmarks eneste PRO AV magasin

Se mere her

Typisk ProAV læser

74,5% er meget tilfreds med det redaktionelle indhold

Se mere her