Metronome Aarhus

Foto: PR/Metronome

Af Birgit Waltenburg, 28. november 2019

Metronome - nu med radio

Metronome Aarhus har med et to timer langt dagligt eftermiddagsprogram til Radio4 kastet sig ud i sin første satsning uden for kerneforretningen. Metronomes programchef i Aarhus, Rasmus Ladefoged, håber og forventer, kan kaste flere projekter af sig over de kommende år.

Det redaktionelle setup består af en redaktionschef og en tilrettelægger, som kører live-programmet sammen med de forskellige værtskonstellationer. Derudover er der en produktionsassistent, der hjælper til i det daglige med praktiske og tekniske opgaver. På nuværende tidspunkt kører programmet med skiftende værter, men hvordan dén del af opsætningen skal være skruet sammen på den længere bane ligger ikke fast endnu, fortæller Rasmus Ladefoged.

"Det er noget, vi udvikler på løbende. Vi er kommet i luften med forholdsvist kort varsel, så vi arbejder løbende, også sammen med Radio4, på, hvad vi synes, der fungerer, og hvordan setuppet skal se ud."

Siden Metronome etablerede sin knopskydning i Aarhus i begyndelsen af 2017, er afdelingen vokset fra 3 til over 20 medarbejdere. Satsningen blev født ud af, at DR i 2016 indledte en udflytning af flere afdelinger til den jyske storby. Det så Metronome et potentiale i, der nu fører tv-producenten ind på nyt medieland.

"Radioen giver os nogle muligheder for et beslægtet indholdsområde, men som har et andet redaktionelt flow end tv-produktionen. Det giver os noget andet liv og nogle nye kreative udviklingsmuligheder, som måske kan afføde projekter. Det kan meget vel være mere radio, men det kan også være nyt tv," siger Rasmus Ladefoged.

Aarhus-afdelingen har siden etableringen produceret tv-programmer til både NENT, Discovery, TV 2 samt DR. Og Rasmus Ladefoged ser ligeledes potentiale i at lave radio-programmer til andre aftagere end kun Radio4.

"Det er klart noget, vi har kig på, altså hvilke muligheder på området, der kan være for os. Men vores fulde fokus går lige nu på at levere det bedst mulige produkt til Radio4."

 

Kilde: mediawatch.dk

ProAV Digital

ProAV7 20 forsideNET

Nyt nummer ude nu!

Læs bl.a. om:

  • Shure SLX-D
  • Lys til streaming
  • Ung selvstændig
  • Frihedsmuseet
  • Redigering på iPad

Læs alt lige HER

Annoncering

Få kontakt til en købestærk målgruppe i Danmarks eneste PRO AV magasin

Se mere her

Typisk ProAV læser

74,5% er meget tilfreds med det redaktionelle indhold

Se mere her