Merete Eldrup TV 2 foto af Miklos Szabo

Foto: Miklos Szabo, TV 2.

Af Birgit Waltenburg, 29. januar 2019

Merete Eldrup takker af

På et bestyrelsesmøde 29. januar har administrerende direktør Merete Eldrup meddelt TV 2s bestyrelse, at hun ønsker at takke af som direktør efter 11 år i stillingen for i stedet at forfølge en bestyrelseskarriere på fuld tid. 

- Vi har i løbet af 2018 fået etableret en tidssvarende og fokuseret strategi for TV 2, der skal sikre, at vi kan fastholde den stærke position, som TV 2 har opbygget de seneste 11 år med Merete Eldrup ved roret. Hun overtog i sin tid en økonomisk udfordret virksomhed, som hun sammen med den øvrige ledelse og medarbejderne på TV 2 har fået vendt til et moderne mediehus, der publicistisk og finansielt udgør et solidt fundament for strategien. På trods af store ændringer i danskernes medievaner og et stadig mere fragmenteret mediebillede har TV 2 positioneret sig stærkt med TV 2 PLAY, og vi vil i de kommende år accelerere denne udvikling teknologisk, format- og indholdsmæssigt, så vi kan opretholde vores relevans og rækkevidde i det danske samfund, siger TV 2s bestyrelsesformand, Jimmy Maymann.

Merete Eldrup er 55 år og har været administrerende direktør på TV 2 siden december 2007. Dengang havde virksomheden store økonomiske udfordringer, som siden blev løst blandt andet med indførelsen af abonnementsbetaling på hovedkanalen, ligesom det generelle fald i danskernes tv-sening er bremset med stærkt indhold i en TV 2-familie med seks kanaler og en række digitale platforme – og særligt streamingtjenesten TV 2 PLAY – i vækst.

- TV 2 er en helt unik virksomhed befolket af fantastiske mennesker, som har været en del af min hverdag i mange år. Jeg har elsket min tid på TV 2, og det er derfor også en meget svær beslutning, jeg har truffet. Jeg har dog den indstilling, at man har godt af at rykke sig selv nye steder hen, og selvom det kan være svært at finde den helt rette timing for den slags store beslutninger, så er nu et godt tidspunkt. Både for TV 2, som økonomisk, indholdsmæssigt og strategisk står rigtigt stærkt, og for mig selv. Jeg ønsker at være mere aktiv i bestyrelsesarbejde og tror på, at jeg vil få glæde af at skrue mit arbejdsliv sammen på en ny måde de kommende år, siger Merete Eldrup, der i dag er medlem af bestyrelsen hos Nykredit, Rambøll og Gyldendal.

ProAV Digital

ProAV7 20 forsideNET

Nyt nummer ude nu!

Læs bl.a. om:

  • Shure SLX-D
  • Lys til streaming
  • Ung selvstændig
  • Frihedsmuseet
  • Redigering på iPad

Læs alt lige HER

Annoncering

Få kontakt til en købestærk målgruppe i Danmarks eneste PRO AV magasin

Se mere her

Typisk ProAV læser

74,5% er meget tilfreds med det redaktionelle indhold

Se mere her