24. januar 2011

Mere internet fra mobilen

 Det viser en undersøgelse, som DR Medieforskning har lavet i efteråret 2010, og hvis resultat kommer frem i rapporten ’Medieudviklingen 2010’, som DR offentliggjorde medio januar.

Det er især de yngre mænd under 40 år, der er aktive på nettet fra deres mobiltelefon, og det er især de såkaldte apps, der har været med til at skabe udviklingen. DR har for eksempel en app, så man kan høre P3 på smartphonen, og for nylig lancerede DR også en nyhedsapplikation.

”Det er en blanding af studerende og erhvervsaktive personer, der udgør kernegruppen af applikationsbrugere. Og når en person først er blevet bidt af at hente nye applikationer til mobiltelefonen, hænger det ved. Over halvdelen af app-brugerne henter nemlig nye apps mindst gang om måneden, mens en helt hård kerne på omkring en fjerdedel gør det flere gange om ugen,” forklarer medieforsker Jacob Lyng Wieland fra DR Medieforskning.

Han tilføjer, at det især er iPhone-ejerne, der er storforbrugere af apps, men det er et fænomen, man kender fra alle mulige andre nyere smartphones. Apps bliver også en del af de nye tabletcomputere, og nye fladskærme med internetadgang kan man også hente apps til.

Jacob Lyng Wieland mener, der er god grund til at holde øje med apps fremover.

”Det ser ud til, at forbrugerne er villige til at betale for de små programmer, og derfor er der stort fokus på at udvikle apps. Det betyder, at udbuddet af applikationer fortsætter med at vokse og givetvis også kvaliteten af dem, da der er mange, der konkurrerer om at lave apps. Og på den måde kan man også sagtens forestille sig, at endnu flere vil bruge apps og internet på deres mobiltelefon i de kommende år ,” siger han.

Rapporten ’Medieudviklingen 2010’ beskriver de seneste nye medietendenser inden for  radio, tv, net og mobiltelefoner, og den er tilgængelig for alle på www.dr.dk/publikationer.

ProAV Digital

Forside teaser 5 20 NET2

Nyt nummer ude nu!

Læs bl.a. om:

  • Live Streaming
  • Peter Albrechtsen
  • Canon 1DX
  • The Cube
  • NowTek

Læs alt lige HER

Annoncering

Få kontakt til en købestærk målgruppe i Danmarks eneste PRO AV magasin

Se mere her

Typisk ProAV læser

74,5% er meget tilfreds med det redaktionelle indhold

Se mere her