29. maj 2013

Melodi Grand Prix 2013 blev det mest sete i 11 år

Ifølge Gallups TV-Meter fulgte 1.704.000 seere sejren. Det svarer til, at næsten 80 procent af alle med fjernsynet tændt lørdag aften mellem klokken 21.00 og 00.30 fulgte med på DR1 - direkte fra scenen og pointtavlen i Malmø. Til sammenligning blev sidste års Grand Prix-finale i Aserbajdsjan set af 990.000.

 

”Det Europæiske Melodi Grand Prix i lørdags blev det mest sete i 11 år,” forklarer medieforsker Signe Villumsen fra DR Medieforskning og fortsætter: "Det Europæiske Melodi Grand Prix samlede seere i alle aldre og lagde op til fællessening hjemme i stuerne."

Blandt fjernsynsseere lørdag aften var det over 75 procent i alle aldersgrupper og begge køn, der valgte det store show, og mere end tre ud af fire så showet sammen med andre.


DR1’s underholdningschef Jan Lagermand Lundme glæder sig både over den danske sejr og over de pæne tal.

”Det var så flot af Emmelie de Forest i lørdags, og det er helt fantastisk, at en begivenhed som Melodi Grand Prix , 56 år efter at DR var med første gang, fortsat har den helt eventyrlige evne til at samle seerne om skærmen og være det helt store samtaleemne i mange dage. Jeg glæder mig så meget til, at showet næste år skal sendes fra Danmark, og til at DR1 skal vise det,” siger han.

 

Også på nettet var der massiv interesse for Melodi Grand Prix. Sitet dr.dk/grandprix havde i sidste uge 407.000 besøg, og dermed blev det et af de mest besøgte programsider på dr.dk nogen sinde.

ProAV Digital

Forside 4 21 teaser

Nyt nummer ude nu!

Læs bl.a. om:

  • Innovation House
  • Pascal Audio
  • Streaming
  • Trådløs 4K
  • Naturkraft
  • Demo/brugt udstyr

Læs alt lige HER 

Annoncering

Få kontakt til en købestærk målgruppe i Danmarks eneste PRO AV magasin

Se mere her

Typisk ProAV læser

74,5% er meget tilfreds med det redaktionelle indhold

Se mere her