AllerMedia

Af Birgit Waltenburg, 22. juli 2021

Mediehus lægger an til offensiv på video

Aller Medias fokus skal ikke længere være rettet laserskarpt og udelukkende mod de trykte magasiner. Fremover skal indholdet stå i centrum, og derfor forventer adm. direktør Charlotte Riparbelli, at video vil spille en større rolle i bladhusets strategi.

I starten af 2021 blev der etableret en ny redaktion, New Media, som har fokus på at udvikle nye medier og formater, som Aller kan satse på fremadrettet.

Offensiv på video

Udsigten til nye digitale produkter fra Allers hånd udspringer af, at Charlotte Riparbelli har brugt sit første år som direktør for udgiverhuset til at gennemgå forretningen og vurdere, hvor de eksisterende produkter kan optimeres.

"I løbet af det næste års tid vil vi også udkomme med nye produkter i forbindelse med New Media-redaktionen. Det er en del af strategien. Det første år har det primært handlet om at få mere ud af det, vi har, og udvikle det, som har digitalt potentiale. Nu kommer det næste ryk, som handler om at få sat nye digitale produkter i søen," siger hun.

Ser nærmere på streaming

Blandt de bolde, der er kastet op i luften, og som Aller Media forsøger at finde en angrebsvinkel på i forhold til at bringe bladhusets indhold i spil, er streamingmarkedet, fortæller Charlotte Riparbelli, dog uden at kunne konkretisere det på nuværende tidspunkt.

"Vi synes, streamingmarkedet er enormt interessant. Det er ikke fordi, vi skal være det nye Netflix eller HBO, men markedet har et stort potentiale, også for os. Så det arbejder vi målrettet med nu i forhold til formater. Streaming er også abonnementsdrevet, og netop subscription er jo noget, som alle publicister er meget optagede af. Både ift. hvordan vi kan drive abonnementsalg på vores indhold, og hvad bør være i fokus. Det er både inden for podcasts og video," siger hun og fortsætter: "Der er en høj villighed til at betale for abonnementstjenester. Så for vores vedkommende handler det lige nu om at få nedbrudt, præcist hvilket indhold forbrugerne vil betale for, og hvordan vi kan tappe ind i det."

Flere platforme i spil

Interessen for tv- og videoindhold er ikke ny i Aller Media. Kort efter Charlotte Riparbelli overtog styringen, fik hun etableret et såkaldt tv-desk i mediehuset, der skulle udvide den digitale dækning på tværs af Allers titler med online videoindhold og -interviews.

Derudover begyndte Allers magasin for unge, Vi Unge, allerede tilbage i 2017 at eksperimentere med en egenproduceret tv-serie med titlen "Første Gang" for teenagere målrettet distribution på Youtube.

 

Kilde: mediawatch.dk

ProAV Digital

ProAV5 21 www

Nyt nummer ude nu!

Læs bl.a. om:

  • Test af BGH1 
  • ProAV Awards
  • Headsets fra DPA
  • RGB-lys
  • Podcast

Læs alt lige HER 

Annoncering

Få kontakt til en købestærk målgruppe i Danmarks eneste PRO AV magasin

Se mere her

Typisk ProAV læser

74,5% er meget tilfreds med det redaktionelle indhold

Se mere her