Vadehavscentret Photo James Medcraft

Foto: James Medcraft

Af Birgit Waltenburg, 18. september 2018

Lyspris til Vadehavscentret

Vadehavscentret i Vester Vedsted, som er et besøgscenter for Verdensarv Vadehavet (UNESCO), har netop modtaget Nordisk Lyspris 2018 ved en prisceremoni i Helsinki i Finland. Det er femte gang ud af ti, at prisen bliver givet til et dansk projekt.

Vadehavscentret er en moderne fortolkning af den lokale bygningstradition med tag og facader af tagrør. Udstillingen ”Trækfuglenes vadehav” er skabt af JAC studios i samarbejde med Jason Bruges Studio, No Parking Productions og med Fortheloveoflight som lysdesigner.

Udstillingen er en totaloplevelse, hvor udstillingen af autentiske ting fra Vadehavet spiller sammen med inventaret, lysdesignet og arkitekturen. Udstillingen viser med stor indlevelse Vadehavet og trækfuglene, og der er en flot balance mellem kommunikation og æstetik. 

NLDA 2372 Winners Photo Petri VuorioFoto: Petri Vuorio

”Det er en stor ære for hele teamet bag designet af Vadehavscentet at modtage den Nordiske Lyspris. For os er prisen en anerkendelse af den engagerede og tværfaglige proces, der ligger bag gennemførelsen af projektet. En proces, hvor lysdesignet har været en del af processen lige fra begyndelsen,” siger udstillingsarkitekt Johan Carlsson, JAC studios.

”Arbejdet med lysdesignet til Vadehavscenteret har været en magisk oplevelse og en mulighed for at samarbejde, udmærke sig og skubbe grænserne for belysningsdesign. Modtagelsen af prisen er en ære og en anerkendelse af vores kærlighed til lys,” siger lysdesigner Nikolaj Birkelund, Fortheloveoflight.

Uddelingen af Nordisk Lyspris 2018 fandt sted i Helsinki, hvor de ti nationale vindere fra Danmark, Finland, Island, Norge og Sverige præsenterede deres projekter og konkurrerede om prisen for at fejre og fremme nordisk belysningsdesign. Arrangementet blev organiseret af Illuminating Engineering Society of Finland på vegne af Nordlyskomitéen.

ProAV Digital

ProAV7 20 forsideNET

Nyt nummer ude nu!

Læs bl.a. om:

  • Shure SLX-D
  • Lys til streaming
  • Ung selvstændig
  • Frihedsmuseet
  • Redigering på iPad

Læs alt lige HER

Annoncering

Få kontakt til en købestærk målgruppe i Danmarks eneste PRO AV magasin

Se mere her

Typisk ProAV læser

74,5% er meget tilfreds med det redaktionelle indhold

Se mere her