27. maj 2013

Københavnsk filmfond ser dagens lys

Kulturborgmester i Københavns Kommune, Pia Allerslev (V), håber at kunne tiltrække små som store udenlandske og danske filmproduktioner, der ellers ville være produceret i udlandet, til Københavnsområdet med oprettelsen af Copenhagen Film Fund.

 

Københavns Kommune har postet størstedelen af pengene i fondens pengekasse på 38 millioner kroner, men Region Hovedstaden og en række andre kommuner samt private investeringer har også spyttet i kassen.

Kulturborgmester i København, Pia Allerslev (V), forklarer, at hovedformålet med fonden er at skabe økonomisk vækst.

- Den her filmfond skal først og fremmest tiltrække en masse internationale filmproduktioner, som vi eller ikke ville have haft i Hovedstadsområdet. Den skal sørge for vækst og beskæftigelse både inden for filmbranchen og de afledte brancher, men selvfølgelig også skabe noget vækst afledt på hoteller, restauranter, barer og så videre, siger hun til DR Nyheder.

 

Initiativet er vigtigt, da filmproduktioner fravælger København og Hovedstadsområdet, fordi de ikke på samme måde kan være med til at bidrage til investeringen i deres produktion. Og det er synd, for der er gode penge hente i filmindustrien, mener Allerslev. Af samme grund vil det blive de film, der kan dokumentere et fornuftigt forbrug i Københavnsområdet, der løber med fondsmidlerne.

ProAV Digital

Forside 4 21 teaser

Nyt nummer ude nu!

Læs bl.a. om:

  • Innovation House
  • Pascal Audio
  • Streaming
  • Trådløs 4K
  • Naturkraft
  • Demo/brugt udstyr

Læs alt lige HER 

Annoncering

Få kontakt til en købestærk målgruppe i Danmarks eneste PRO AV magasin

Se mere her

Typisk ProAV læser

74,5% er meget tilfreds med det redaktionelle indhold

Se mere her