victor steffen synthesia4

Synthesias danske stiftere, Steffen Tjerrild (tv.) og Victor Riparbelli | Foto: Synthesia / PR

Af Birgit Waltenburg, 27. April 2021

Iværksættere henter tocifret millionbeløb til videoplatform

Videoplatformen Synthesia, der er stiftet af to danskere, har lukket en investeringsrunde, som sikrer virksomheden et samlet beløb på 12,5 mio. dollar, svarende til godt 77 mio. kr. fra blandt andet en venturefond og to business angels.

Synthesia blev stiftet i 2017 af de danske iværksættere Victor Riparbelli og Steffen Tjerrild i samarbejde med professorerne Matthias Niessner og Lourdes Agapito. Visionen bag virksomheden er at gøre det muligt for alle at producere professionelt-udseende videoer.

Det vil Synthesia, der har hovedsæde i London, opnå ved hjælp af en platform baseret på kunstig intelligens, der kan skabe videoindhold uden brug af kameraer eller skuespillere.

"Vi er i gang med at udvikle et applikationslag, som laver computerkode om til video, hvilket gør det muligt at programmere videoindhold i stedet for at skulle optage det med kameraer og mikrofoner," forklarer medstifter Victor Riparbelli i pressemeddelelsen og fortsætter:

"Vores teknologi gør det muligt for virksomheder at producere professionelt-udseende videoer på minutter i stedet for dage. Vi har i princippet reduceret videoproduktion til få klik i vores web app."

Oplever stor interesse

Ifølge Synthesia skal pengene fra runden primært gå til videreudvikling af virksomhedens produkt, øge antallet af brugere, samt til at trænge yderligere ind på det amerikanske marked.

Virksomheden lancerede sit produkt, Synthesia Studio, som stadig er i en beta-version, for bare seks måneder siden.

Og interessen har ifølge Victor Riparbelli været stor.

"Vi er blevet overvældet af reaktionerne de sidste seks måneder siden vores beta-lancering. Vi har nu flere tusinde brugere, og kundegruppen dækker over alt fra de helt små virksomheder til Fortune 500-selskaber," siger han.

Dansk investor er med

I spidsen for den netop lukkede finansieringsrunde står den amerikanske venturefond Firstmark Capital, der var blandt de tidlige investorer i bl.a. Pinterest, Airbnb og Shopify.

Fonden får selskab af yderligere to nye investorer i virksomheden, to business angels; danske Christian Bach, der er medstifter af virksomheden Netlify og amerikanske Michael Buckley.

 

kilde: mediawatch.dk

ProAV Digital

ProAV5 21 www

Nyt nummer ude nu!

Læs bl.a. om:

  • Test af BGH1 
  • ProAV Awards
  • Headsets fra DPA
  • RGB-lys
  • Podcast

Læs alt lige HER 

Annoncering

Få kontakt til en købestærk målgruppe i Danmarks eneste PRO AV magasin

Se mere her

Typisk ProAV læser

74,5% er meget tilfreds med det redaktionelle indhold

Se mere her