SRO LU holstebro

På billedet ses Stefan Schmidt fra Schmidts Radio og halbestyrer Claus Frølund. Foto: Morten Stricker

Af Birgit Waltenburg, 20. april 2020

Interaktivt system installeret i Jylland

Skave Multihus' aktivitetssal er blevet udstyret med et Lü Interactive Playground System. Investeringen er tilegnet skoleelever, men også sportsklubber og sociale arrangementer.

Som blot det andet sted i Danmark - og første i Jylland - får Skave et computerspil, man selv er en del af med skærme på to endevægge, lys og lyd.

- Men det er ikke bare som at spille på en Wii. Det er også hygge, men det har et læringsformål. Det er toppen af poppen af "gamification", siger den danske udbyder af systemet, Stefan Schmidt fra Vissenbjerg-virksomheden Schmidts Radio.

Firmaet har netop installeret systemet, der med 27 forskellige spil er målrettet skoleelever, men også kan benyttes i sport eller til et socialt arrangement.

Indvielsesfesten er udsat, men der skal mere til at frarøve smilet hos formand for Skave Borgerforening, Henny Hedegaard Jensen.

At systemet til 330.000 kroner nu er på plads, er nemlig resultatet af en pengejagt, der strækker sig tilbage til starten af sidste år.

 

 

SRO LU holstebro1Indvielsesfesten er grundet corona-krisen udskudt, og der er noget at glæde sig til, mener folkene bag Lü Interactive Playground System. Over tre dage i denne uge skulle systemet installeres. Det er ikke fordi, der er meget at sætte op, men "det hele foregår jo i højden, så det tager tid," forklarer Stefan Schmidt fra Schmidts Radio, der er den danske udbyder. Foto: Morten Stricker

- Det lød som en spændende aktivitet for især børn og unge - og måske kunne det tiltrække gamerne, som bruger mest af deres tid foran computerskærmen. Det ville heller ikke gøre noget, at Skave ville være det første sted i Jylland, hvor det blev installeret, forklarer formanden, som hurtig fik opbakning til halvdelen af finansieringen hos LAG.

- Hele hallen skifter farve i takt med det, der sker på skærmen. Det er møntet på skoler og at få bevægelse ind i undervisningen. Men tro mig, voksne kan også blive noget så grebet af det, eksempelvis når man spiller en kamp, hvor der scores, og "publikum" i den anden ende af banen klapper af én, siger Stefan Schmidt, der beretter om systemets udbredelse i Nordamerika og Europa, mens Danmark indtil videre lader vente mere på sig.

Se video om systemet her

- Jeg håber, at systemet bliver en integreret del af skolens undervisning, og at foreningerne kan bruge det til opvarmning inden træning. Ydermere håber jeg, at det vil kunne trække børn og unge til, som ikke plejer at komme i Multihuset. Og ikke mindst vil det kunne øge udlejningen af multisalen til teambuilding, firmaarrangementer, polterabend og familekomsammener. I og med at det bliver det første af sin slags i Jylland, tror vi, at det kan gøre Skave & omegns Multihus endnu mere attraktivt, siger Henny Hedegaard Jensen.

 

Kilde: Dagbladet Holstebro-Struer

ProAV Digital

ProAV7 20 forsideNET

Nyt nummer ude nu!

Læs bl.a. om:

  • Shure SLX-D
  • Lys til streaming
  • Ung selvstændig
  • Frihedsmuseet
  • Redigering på iPad

Læs alt lige HER

Annoncering

Få kontakt til en købestærk målgruppe i Danmarks eneste PRO AV magasin

Se mere her

Typisk ProAV læser

74,5% er meget tilfreds med det redaktionelle indhold

Se mere her