Af Jens Walther, 29. april 2020

Idé skabte streamingshow i Billund

Corona pandemien er en katastrofe for kulturen og alle de brancher, som arbejder som leverandører til den. Nødens stund kan dog også sætte gang i kreativiteten og skabe nye ideer og trends. En god idé i det jyske trekantsområde har engageret en hel by.

Midtjysk AV Teknik (MAVT) er AV distributør, leverandør og integrator i Billund, som jo er en driftig by med virksomheder som bl.a. LEGO, Billund Lufthavn, Legoland og LEGO House. En god del af disse virksomheder er hårdt ramt af Corona nedlukningen, og af samme grund er det gået hårdt ud over byens handelsliv, som er vant til mange besøgende i Legoland og lufthavnen. Jan Juul Hansen fra MAVT har derfor, i samarbejde med et par andre initiativtagere, stablet et indsamlingsshow på banen til støtte for byens butikker.

Jan fortæller: ”Allerede et par dage inde i forberedelserne kunne jeg se, at det stak helt af. Så det endte med en kæmpeproduktion, hvor Broadcast Support fra Odense hjalp med kameraudstyr og OB-vogn. Vi havde to studier med tilhørende GreenRoom, hvor vi med stram planlægning sørgede for, at der aldrig var mere end ti personer samlet. I det ene studie havde vi over tyve interviews med CEO’s og kendte folk fra Billund og opland; interview på hver 5 minutter med god planlægning, så der kom forskelligt indhold og tilgang i samtalerne. Hvert interview blev afløst af et musikalsk indslag fra lokale bands, som optrådte live i det andet studie. Således vekslede vi igennem tre timers streaming, som blev sendt fra 19 til 22 lørdag aften. Til showet var der tilknyttet et call-center, hvor folk kunne købe specielle klodser og indkøbsnet og på den måde donere penge til Billund handelsforening.”

Showet var en stor lokal succes med rigtig mange ”seere” på streamingtjenesten, og med en samlet indsamling på 240.000 kr. på de tre timer, showet varede. Flere byer har efter successen henvendt sig til MAVT og vil bruge firmaet til at lave lignende tiltag i deres lokalområde.

 

Se hele videoen fra arrangementet her

ProAV Digital

ProAV7 20 forsideNET

Nyt nummer ude nu!

Læs bl.a. om:

  • Shure SLX-D
  • Lys til streaming
  • Ung selvstændig
  • Frihedsmuseet
  • Redigering på iPad

Læs alt lige HER

Annoncering

Få kontakt til en købestærk målgruppe i Danmarks eneste PRO AV magasin

Se mere her

Typisk ProAV læser

74,5% er meget tilfreds med det redaktionelle indhold

Se mere her