STK Nick Cave 4 foto Anders Sune Berg 1500 px

En af udstillingens installationer er en rekonstruktion af Nick Caves kontor, skabt i samarbejde med kunstnerne Iain Forsyth og Jane Pollard. Interiør, genstande og fotografier stammer fra Nick Caves private kontor og inkluderer hele kunstnerens bibliotek. Foto: Anders Sune Berg / Det Kgl. Blibliotek

Af Jens Walther, 25. maj 2021

Højttalere formidler fordybende lydlandskaber på udstilling

Musik er centralt i rockikonet Nick Cave’s liv og arbejde. En ny udstilling, som fortæller om hans kreative rejse, bruger lyde skabt af kunstneren selv. For at disse skal formidles med power og subtilitet, har udstillingens skaber arbejdet sammen med det danske AV-integrationsfirmaet Stouenborg for at designe et potent og yderst kontrollerbart højttalersystem baseret på Meyer Sound aktive højttalere. 

Udstillingen med titlen ”Stranger than Kindness” havde en forsinket premiere pga. pandemien i juni sidste år på Den Sorte Diamant, Det Kongelige Danske Bibliotek i Københavns Havn.

Lyd er en essentiel del af oplevelsen af udstillingen, og Nick Cave blev direkte involveret i udstillingen, da han, sammen med mangeårige bandmedlem og samarbejdspartner Warren Ellis, udtænkte og indspillede lydlandskaber til udstillingen. Designer Christina Back var leder af udstillingsteamet fra Den Sorte Diamant.

 

 

Valg af de rette højttalere er essentielt, fordi hele konceptet bag udstillingen krævede power og klarhed i lyden, men også kontrol over udbredelsen af lyden, så lyden på en installation ikke forstyrrede lydoplevelse i et tilstødende rum og installation.

Totalt er der brugt 29 aktive fullrange Meyer Sound højttalere igennem de syv rum; disse højttalere er suppleret med to Meyer Sound MM-10 kompakte subwoofere på de steder, hvor der var behov for ekstra kraft i basfrekvenserne. Fem forskellige fullrange højttalere er brugt, skaleret efter behov lige fra den kraftfulde ULTRA-X40, til de placering fleksible UPM-1XP, UP-4XP og UP-4slim og ned til den diskrete og fokuserede MM4XP, som bruges ved specifikke instrumenter og effekter.

“Stranger than Kindness” åbnede i juni 2020 og efter en midlertidig lukning på grund af COVID-19 er den planlagt at genåbne i en periode, som er forlænget ud over den oprindeligt planlagte åbningsperiode. Udstillingen er sponsoreret af Gucci.

ProAV Digital

ProAV5 21 www

Nyt nummer ude nu!

Læs bl.a. om:

  • Test af BGH1 
  • ProAV Awards
  • Headsets fra DPA
  • RGB-lys
  • Podcast

Læs alt lige HER 

Annoncering

Få kontakt til en købestærk målgruppe i Danmarks eneste PRO AV magasin

Se mere her

Typisk ProAV læser

74,5% er meget tilfreds med det redaktionelle indhold

Se mere her