Emmauskirken som biograf

Af Birgit Waltenburg, 7. marts 2018

Historisk kirke trylles om til biograf

Inde bag den store kirkedør til Emmauskirken på Frederiksberg gemmer sig et lyst kirkerum med en smuk og kunstnerisk udsmykning. Men hvad de færreste ved er, at den mere end 140 år gamle kirke kan trylles om til en biograf på få minutter.

For nyligt gennemgik den smukke Emmauskirke på Frederiksberg fra 1876 en gennemgribende renovering. Arkitekt Hans Jørgen Lykkeboe, kunstner Lisbeth Nielsen og AV-HUSET A/S stod i spidsen for renoveringen, og den bærende idé bag var at skabe en lys, fleksibel og rummelig ramme for gudstjenester, foredrag, filmklub og koncerter. Kirkens historiske autenticitet skulle for så vidt muligt bevares, men moderne teknologi skulle danne ramme for kirkelige og kulturelle begivenheder.

Under renoveringen stillede menighedsrådet spørgsmålet: ”Kan I skabe en biograf inde i vores kirke, som er usynlig, når den ikke er i brug?”. Udfordringen blev taget op, og i stræben efter det mest autentiske udtryk fik den historiske kirke en løsning, hvor teknikken i kirkerummet var usynlig, når udstyret ikke var i brug.

Et lærred med et drop på 7 meter blev specialfremstillet og placeret under et mindre udhæng oppe i kirken, og da skibet i kirken er mere end 30 meter langt, var den oplagte løsning en professionel projektor fra Panasonic, fordi den med en høj lysstyrke og en speciel optik kan skabe et 3 meter bredt billede fra den modsatte ende af kirken. Projektoren er på trods af dens styrke så lille, at den kan gemmes, så kun objektivet er synligt, når kirken ikke skal fungere som en biograf.

Den nye teknik betyder bl.a., at gudstjenester og andre arrangementer kan transmitteres til eksempelvis hospicepatienter, som fysisk ikke kan være til stede, men som gennem højteknologi alligevel bliver en del af fællesskabet.

ProAV Digital

ProAV7 20 forsideNET

Nyt nummer ude nu!

Læs bl.a. om:

  • Shure SLX-D
  • Lys til streaming
  • Ung selvstændig
  • Frihedsmuseet
  • Redigering på iPad

Læs alt lige HER

Annoncering

Få kontakt til en købestærk målgruppe i Danmarks eneste PRO AV magasin

Se mere her

Typisk ProAV læser

74,5% er meget tilfreds med det redaktionelle indhold

Se mere her