Videotutorials jakob owens

Foto: Jakob Owens on Unsplash

Af Birgit Waltenburg, 21. april 2020

Gratis video tutorials i en corona-tid

Seks aktører fra tv- og filmbranchen er gået sammen om at støtte produktionen af over 30 undervisnings- og inspirationsvideoer. Her er der gratis online læring til kollegaer, som i øjeblikket går derhjemme uden mulighed for at arbejde.

“Tanken er, at nu har vi en oplagt mulighed for at reflektere over, hvordan vi normalt løser opgaver og lade os inspirere til andre måder at udvikle og producere på” forklarer instruktør og filmfotograf Kenneth Sorento. Han står bag den mest streamede film på årets CPH:DOX ’Kampen om Grønland’ og har sammen med Kort & Dokumentar Filmskolen udviklet projektet ‘Video tutorials i en corona-tid’, som nu bliver realiseret i samarbejde med Danske Filminstruktører, Dansk Journalistforbund, Dansk Filmfotograf Forbund, Film- & tv-arbejderforeningen og Producentforeningen.

Stærke bidragsydere

I løbet af den kommende uge vil rækken af tutorials, hver a 3-10 minutters varighed, blive tilgængelige på hjemmesiden tutorials.filmkurser.dk. De præsenteres af branchefolk, som er førende indenfor hvert deres fagområde, har flere års undervisningserfaring og er karismatiske formidlere.

  • ‘Kreativ idéudvikling’ ved udviklingschef på Pineapple Roald Bergmann
  • ‘VJ-produktion’ ved instruktør og filmfotograf Kenneth Sorento
  • ‘Lav din egen dokumentar’ ved instruktør Sami Saif 
  • ’Webfilm’ ved instruktør, fotograf og klipper Casper Joel 

“Vi er stolte over, at arbejdsmarkedets parter i tv- og filmbranchen står sammen om at støtte projektet”, forklarer leder af Kort Dokumentar Filmskolen Steven Changtrakul. “Vi skal huske at holde sammen og hjælpe hinanden i disse tider. Vi håber derfor, at initiativet vil blive taget godt imod af vores kollegaer, og at videoerne vil blive delt flittigt.“

‘Video tutorials i en corona-tid’ er hosted af kiibee.

ProAV Digital

ProAV7 20 forsideNET

Nyt nummer ude nu!

Læs bl.a. om:

  • Shure SLX-D
  • Lys til streaming
  • Ung selvstændig
  • Frihedsmuseet
  • Redigering på iPad

Læs alt lige HER

Annoncering

Få kontakt til en købestærk målgruppe i Danmarks eneste PRO AV magasin

Se mere her

Typisk ProAV læser

74,5% er meget tilfreds med det redaktionelle indhold

Se mere her