Kampen on Groenland

Af Birgit Waltenburg, 15. september 2020

Gratis foredrag på Det Danske Filmstudie

Onsdag den 23. september kl. 17:00 kan du opleve instruktør og filmfotograf Kenneth Sorento i Det Danske Filmstudie. Her fortæller han om tilblivelsen af “Kampen om Grønland”. En film som har været 9 år undervejs og som skabt fornyet debat om Grønlands selvstændighed.

Hør om Kenneths mange overvejelser og benspænd i den lange proces, det var at skabe dokumentaren. Hvordan gik han til opgaven med, at skildre en anden kultur end hans egen? Hvordan fik han inddraget de medvirkende og den grønlandske filmbranche i et tæt samarbejde på trods af den store skepsis mod danskere? Og hvordan kan man overskue både at være instruktør, fotograf med et avanceret filmkamera og tonemester med fem lydkanaler?

Der er kun plads til 45 gæster og som følge af de gældende regler, er det nødvendigt at tilmelde sig på forhånd.

Det kan du gøre her: www.filmkurser.dk/foredrag-med-kenneth-sorento/.

“Jeg har i mange år haft en stor fascination af Grønland og Arktis.” forklarer Kenneth Sorento “Ideen til Kampen om Grønland opstod i 2011 da jeg var i gang med at forberede min deltagelse på en isbryderekspedition som filmfotograf.” Kenneth uddyber “Det undrede mig at Danmark investerede et trecifret millionbeløb i at udvide Grønlands territorie, på trods af at ingen kunne være i tvivl om at et stort flertal i Grønland ønsker selvstændighed fra Danmark.”

Bred anderkendelse

“Kampen om Grønland” var åbningsfilm på årets CPH:DOX, hvor den også var udtaget til hovedprisen. Siden har den spillet på en lang række festivaler og høstet adskillige roser i ind- og udland. Soundvenue kvitterede blandt andet med følgende: “Kampen om Grønland’ er et must-see og en tiltrængt og empatisk film om en konflikt, der berører alle danskere og grønlændere.”

Biografversionen af ”Kampen om Grønland” er tilgængelig på DR.dkwww.dr.dk/drtv/program/kampen-om-groenland-_biografversion__195606

Du kan også møde Kenneth Sorento på ProAV Expo 2021 i København den 2. og 3. marts.

ProAV Digital

ProAV7 20 forsideNET

Nyt nummer ude nu!

Læs bl.a. om:

  • Shure SLX-D
  • Lys til streaming
  • Ung selvstændig
  • Frihedsmuseet
  • Redigering på iPad

Læs alt lige HER

Annoncering

Få kontakt til en købestærk målgruppe i Danmarks eneste PRO AV magasin

Se mere her

Typisk ProAV læser

74,5% er meget tilfreds med det redaktionelle indhold

Se mere her