Nyhederfrabranchen 260119

Af Birgit Waltenburg, 6. september 2019

Fynsk produktionsselskab ser dagens lys

Fionia Film, som er navnet på det nye selskab, vil tilbyde postproduktion af især dokumentarfilm og mindre fiktionsprojekter. Bag selskabet står Helle Faber og Adam Bendixen.

Bag selskabet står Helle Faber, der i forvejen er adm. direktør for selskaberne Made in Copenhagen og Made in Copenhagen 2, og Adam Bendixen, der er selvstændig postproducer, onlinetekniker og colorgrader. Fionia Film vil med base på Fyn henvende sig til dokumentarfilm og mindre fiktionsprojekter. Selskabet vil tilbyde en række ydelser, som bringer en film fra at være optaget til at være færdig.

Det fynske filmmiljø fik sidste år et økonomisk rygstød med den filmaftale, som alle Folketingets partier blev enige om. Her blev den regionale filmfond Filmfyn styrket, så den årligt støttes med 23,7 mio. kr. fra statslig side i perioden 2019-2023.

"Det er ikke nogen hemmelighed, at ideen til Fionia Film er kommet, fordi der nu er kommet flere filmstøttekroner til Fyn. De nye støttemuligheder gør, at flere producenter vil søge ud i landet efter talent. Det betyder, at vi kan lave et "rigtigt" setup i Odense, hvor vi på den ene side kan være med til at dyrke og udvikle det lokale talent og samtidig tilbyde den høje kvalitet på efterarbejde, som dokumentar- og fiktionsfilm efterspørger, når fx Filmfyn er inde over, og pengene skal bruges lokalt," siger Helle Faber i meddelelsen.

 

Kilde: mediawatch.dk

ProAV Digital

ProAV7 20 forsideNET

Nyt nummer ude nu!

Læs bl.a. om:

  • Shure SLX-D
  • Lys til streaming
  • Ung selvstændig
  • Frihedsmuseet
  • Redigering på iPad

Læs alt lige HER

Annoncering

Få kontakt til en købestærk målgruppe i Danmarks eneste PRO AV magasin

Se mere her

Typisk ProAV læser

74,5% er meget tilfreds med det redaktionelle indhold

Se mere her