Picture this 2018

Af Birgit Waltenburg, 22. marts 2018

Fremtidens filmproduktion

PICTURE THIS_18 foregår i starten af april og kan bl.a. præsentere BAFTA-vinder og oscar-nominerede Habib Zargarpour som hovedtaler. Zargarpour har skabt realtime-værktøjer og -systemer brugt i 'Blade Runner 2049', 'Junglebogen' og Spielbergs spritnye premierefilm 'Ready Player One'. I sin keynote sætter Zargarpour fokus på det paradigmeskift, som er i fuld gang inden for virtuel filmproduktion, og hvorfor forandringerne bliver større, end vi tror.

Af andre spændende indlæg som kommer til at foregå på PICTURE THIS_18 den 5. april kan nævnes:

Hvordan skaber man film, der ser ud, som om de har kostet 100 millioner dollars, når man har et begrænset filmbudget at arbejde med? Instruktørteamet Kirsten Skytte og Thomas Borch Nielsen vil løfte det visuelle udtryk i danske børnefilm og fortæller om, hvordan de har skaber det magiske univers i deres filmatisering af Bjarne Reuters 'Kaptajn Bimse'. De har blandt andet benyttet værktøjer som Unity til at skabe den virtuelle scenografi, 3D-softwaren Blender til at bygge inventar og DaVinci Resolve til at klippe med. Alt sammen software, der findes i gratis versioner og dermed er tilgængelige for alle, uanset budget.

På den svenske filmskole har Mirko Lempert og Martin Christensen skabt et intuitivt prævisualiseringsværktøj i Unity, som både er billigt, nemt at anvende og gør det nemmere for alle at arbejde sammen på en filmproduktion. Værktøjet giver mulighed for at gennemteste komplekse green screen-scener forud for optagelserne - med store besparelser til følge. Lempert og Christensen præsenterer værktøjet og viser, hvordan det kan bruges af både manuskriptforfattere og produktionsdesignere tidligt i processen. Der bliver også mulighed for selv at kigge nærmere på værktøjet i demo-området under konferencen.

De øvrige oplægsholdere til konferencen er:

  • Indledende keynote, Ted Schilowitz, Futurist hos Paramount Pictures, om 'The Augmented Human' og fremtidens filmiske oplevelsesformater.
  • Instruktør og manuskriptforfatter Kristine T. Berg og producer Drew Diamond fra Entertainment Technology Center om de kreative og tekniske aspekter ved at integrere et virtual reality-projekt ind i produktionen af live-action-kortfilmen 'Wonder Buffalo'.
  • Simon Jon Andreasen, leder af DADIU og instruktøruddannelsen for animation på Den Danske Filmskole og Jakob Ion Wille, assisterende professor på Det Kongelige Danske Kunstakademi, om beslutninger og metodologi i de tidlige stadier af story world-udvikling i film- og tv-produktioner.
  • Christian Faber, world builder og tidligere art director og partner på reklamebureauet Advance, om den ambitiøse udvikling af IP’en 'Rebel Nature'.
  • Emmanuel Kuster, projektleder hos The Fiction Lab, and Nadira Azermai, CEO og stifter af ScriptBook, viser eksempler på kreativ brug af data og AI i udviklingsprocessen.

Program og detaljerede beskrivelser af alle oplæg og foredragsholdere kan ses på https://picturethisconference.com/programme18/

ProAV Digital

ProAV7 20 forsideNET

Nyt nummer ude nu!

Læs bl.a. om:

  • Shure SLX-D
  • Lys til streaming
  • Ung selvstændig
  • Frihedsmuseet
  • Redigering på iPad

Læs alt lige HER

Annoncering

Få kontakt til en købestærk målgruppe i Danmarks eneste PRO AV magasin

Se mere her

Typisk ProAV læser

74,5% er meget tilfreds med det redaktionelle indhold

Se mere her