ISE18

Af Birgit Waltenburg, 13. marts 2018

Fremtidens AV er samlet i ét netværk

Tiden, hvor lyd- og video-udstyr skal installeres med hver deres netværk, er ved at være ovre. Fremtidens AV-løsninger er skalérbare og kan integreres i eksisterende systemer og hardware. Det stiller høje krav til udbydere af både netværk og AV-løsninger, lyder det fra AV-ekspert. Fremtiden ser dog ud til at være mere strømlinet.

På ISE gav de mange besøgende et hint omkring fremtidens teknologier inden for området. Og netop de integrerede AV-løsninger var  i fokus hos stort set alle deltagende udstillere. 

- Historisk har AV været noget, der blev tilføjet til en bygning eller en større renovering, når rammerne stod færdige. Der har været en tendens til at tænke AV som noget, der bare skulle have adgang til en stikkontakt. Vi oplever dog heldigvis, at tendensen nu går mod, at lyd og billede rykker fra at være facility til at blive en del af infrastrukturen i bygningen, og her er det vigtigt, at AV tænkes ind i projektet helt fra starten. På den måde kan man sikre, at man opnår den optimale løsning, der er tænkt ind i arkitektur og tager højde for eksempelvis akustik og beslysning, fortæller Jens Thulstrup.

De nye teknologier omkring AV-løsninger i eksisterede infrastruktur har væsentlig betydning for sikkerheden, netværket, styringen, supporten og serviceringen. Det stiller samtidig store krav til leverandørerne af AV-løsningerne, som blandt andet skal kunne rådgive om sikkerheden i disse løsninger og rådgive om backup, det højaktuelle GDPR, økonomi og lignende. 

- Og samtidig skal man lave brugervenlige løsninger, som er nemme at både bruge og supportere i hverdagen, siger Jens Thulstrup og tilføjer, at specielt brugervenlighed er højt prioriteret i de løsninger, virksomheden leverer til både internationale koncerner som Saxo Bank og Vestas og mindre aftagere som en delikatessebutik og café i Blåvand samt Jernbanemuseet i Odense.

ProAV Digital

ProAV7 20 forsideNET

Nyt nummer ude nu!

Læs bl.a. om:

  • Shure SLX-D
  • Lys til streaming
  • Ung selvstændig
  • Frihedsmuseet
  • Redigering på iPad

Læs alt lige HER

Annoncering

Få kontakt til en købestærk målgruppe i Danmarks eneste PRO AV magasin

Se mere her

Typisk ProAV læser

74,5% er meget tilfreds med det redaktionelle indhold

Se mere her