Monitor Nytfra 300316

Af Birgit Waltenburg, 31. maj 2017

Fra DAB til DAB+

1 oktober 2017 skifter det digitale radioformat DAB til DAB+ og ældre DAB-radioer kan efter denne dato ikke modtage det nye radiosignal.

Til trods for medieudviklingen er det gamle medie, radioen, et medie, vi danskere elsker. Ifølge Gallup lytter 92 % af danskerne til radio ugentligt og i gennemsnit lytter danskere til radio næsten to timer om dagen. Mange danskere lytter til radio på en digital DAB-radio. Dette format overføres til DAB+ 1. oktober 2017, som giver plads til yderligere 12 landsdækkende radiokanaler. Lige nu er der kun plads til seks.

Det nye DAB+ format betyder, at DAB-radioer der er købt før 2011 ikke længere kan bruges til digital radiolytning. Det er cirka 300.000 DAB-radioer, der må stille træskoene ved formatskiftet. Du kan teste om din DAB-radio er DAB+-konvertibel ved at tjekke, om din radio kan høre DR’s radiokanal P4. P4 kan nemlig kun høres på en DAB-radio, der kan modtage DAB+. Så kan du høre P4 på din DAB-radio, er din radio klar til, at det digitale radiosignal skifter 1. oktober. DAB+ er efterfølgeren til DAB og giver dig mulighed for at lytte til endnu flere kanaler.

’DAB+ og digital radio er fremtiden. Ligesom vi har flyttet os fra flow-tv til TV-on-demand, så erstattes det traditionelle radiosignal med DAB+ og digitale løsninger, der giver folk mulighed for at lytte til præcis de radioprogrammer de vil, hvor og når de vil. DAB+ giver mulighed for et meget større og bredere udvalg af radiokanaler, som gør, at man kan skræddersy sit radioforbrug,´ udtaler Tobias Enné, talsperson for kampagnesekretariatet Mere Radio.

ProAV Digital

ProAV7 20 forsideNET

Nyt nummer ude nu!

Læs bl.a. om:

  • Shure SLX-D
  • Lys til streaming
  • Ung selvstændig
  • Frihedsmuseet
  • Redigering på iPad

Læs alt lige HER

Annoncering

Få kontakt til en købestærk målgruppe i Danmarks eneste PRO AV magasin

Se mere her

Typisk ProAV læser

74,5% er meget tilfreds med det redaktionelle indhold

Se mere her