20. juni 2010

Første danske forsøg med DVB-T2 er gået i luften

 
ProTelevision Technologies, som udvikler og producerer professionelt transmissionsudstyr til verdensmarkedet, er glade for, at der i deres egen baggård laves et forsøg med DVB-T2, hvor firmaets DVB-T2 forberedte platform PT2000 anvendes. ”Vores produkt er en industriel DVB-T2 modulator, som tilbydes i form af en firmware opgradering. Det betyder, at kunder, som allerede har købt vores DVB-T2 forberedte platform, kan opgradere fra deres nuværende DVB-T produkt til DVB-T2”, siger Johan Ericsson, salgs- og marketingsdirektør hos ProTelevision Technologies.
 
Tilsvarende er DekTec, som er en førende producent af digital video interface kort til professionel test- & måleudstyr, “tilfredse med, at deres produkter har hjulpet Open Channel med hurtigt at afvikle en DVB-T2 test-transmission” siger Nilesh Mandalia, VP Sales for DekTec.
 
Baggrunden for Open Channels forsøg er, at man med 2. generation terrestrisk digitalt tv får op til 40 Mbit/s kapacitet på en UHF kanal, hvilket er næsten dobbelt så meget kapacitet som i dag, hvor man ”kun” har 20 / 22 Mbit/s. Den ekstra kapacitet kan med fordel bruges til at sende flere tv-kanaler i HD.
 
”HD vil inden for få år blive den nye tv-standard, og derfor er det vigtig for DTT-nettet at have den nødvendige kapacitet, så tv-kanalerne kan udsendes i HD. Ellers bliver DTT-nettet kørt agterud af satellit- og kabel-operatørerne” siger Kenneth Wenzel.
 
Herudover giver DVB-T2 er en lang række nye tekniske muligheder, hvor man fx på samme tid og frekvens kan sende nogle tv kanaler, beregnet til tagantenner, og andre tv kanaler til små håndholdte enheder etc.
 
I det indledende feltforsøg sendes der fra én sendeposition med 600 Watt ERP i 100 meters højde fra TDC tårnet, Borups Alle, midt i København – og tv-kanalerne vil være de samme som på MUXKBH UHF kanal 35; Kanal København, G-TV | Gaming TV for alle og FamilieTV.
 
På nuværende tidspunkt er der ingen DVB-T2 fjernsyn og settopbokse på det danske marked, men de forventes at komme i handlen i slutningen af i år. På det tidspunkt udvider Open Channel forsøget med flere sendepositioner i Roskilde og/eller Hillerød i et SFN net, og der skrues op for sendestyrken til 2 kWatt ERP.

ProAV Digital

ProAV6 forside www

Nyt nummer ude nu!

Læs bl.a. om:

  • 30 år i branchen
  • Streaming udstyr
  • Audio over IP
  • Svalegangen
  • Minitech

Læs alt lige HER

Annoncering

Få kontakt til en købestærk målgruppe i Danmarks eneste PRO AV magasin

Se mere her

Typisk ProAV læser

74,5% er meget tilfreds med det redaktionelle indhold

Se mere her