2. marts 2011

Folketíngskandidaterne på dr.dk

 Her vil være indhold fra Twitter, blogs, Facebook og andre sociale medier, kombineret med artikler fra dr.dk og nyhedsvideo fra DR. Profilsiderne henter også data ind fra Wikipedia og Folketinget, samt andre kilder, som f.eks. meningsmålinger. Første version er i luften i dag.

- Det er et fantastisk redskab til folkeoplysning. Man bliver briefet lynhurtigt på udviklinger og udsagn, og vil altid kunne klikke sig videre til mere forståelse, dybde og indsigt. Alle kan være med og enten blive bekræftet i præferencer eller udfordret på holdninger, forklarer DRs politiske redaktør, Ask Rostrup.

DR følger kandidaternes sider tæt under valget
Når valget udskrives vil DR time for time følge disse sider for at finde gode valghistorier og anvende dem journalistisk. Og hver aften vil man på DR1 og gennem dagen på DR Update vise eksempler på dagens mest spændende udviklinger på nettet.

- Det er en styrkelse af politikernes chance for at kommunikere hurtigt og effektivt med danskerne – og for danskerne til at følge med, forstå og tage stilling. Og dermed er vi med til at styrke det repræsentative folkestyre, siger Ask Rostrup.

Kandidaterne bliver også synlige på regionale udgaver af dr.dk/statustinget – og ikke mindst mulige at finde, når DRs én million ugentlige netbrugere får mulighed for at søge efter kandidater på dr.dk. Og hver gang en kandidat er omtalt på dr.dk i en artikel bliver navnet automatisk til et link til deres profilside, så brugerne kan finde ud af mere om personen.

- I stedet for den klassiske kandidatdatabase giver det mere mening at lave nogle profilsider, der vedligeholder sig selv, med informationer som hele tiden er opdateret. Derfor har vi lavet det her mashup af sociale medier og andre kilder som DR og Folketinget, forklarer redaktør for sociale medier i DR Nyheder, Lars Damgaard Nielsen.

Siderne vil leve videre efter valget, og være en oversigt over Folketingets medlemmer og deres aktiviteter. Og der kommer nye funktioner til i fremtiden.

Muligheden for at have en profil på dr.dk er et tilbud fra DR til folketingskandidaterne, som de kan vælge at tage imod - det er frivilligt, om man melder sig til. Dem, der hurtigt melder sig til, kommer først på og bliver først synlige. Er man ikke meldt til, bliver man ikke synlig på dr.dk.


ProAV Digital

ProAV7 20 forsideNET

Nyt nummer ude nu!

Læs bl.a. om:

  • Shure SLX-D
  • Lys til streaming
  • Ung selvstændig
  • Frihedsmuseet
  • Redigering på iPad

Læs alt lige HER

Annoncering

Få kontakt til en købestærk målgruppe i Danmarks eneste PRO AV magasin

Se mere her

Typisk ProAV læser

74,5% er meget tilfreds med det redaktionelle indhold

Se mere her