30. september 2011

Fodbold-TV ingen guldgrube

 Det er udgangspunktet i den nye aftale og fordeling af rettighederne, der faldt på plads for nylig.

Råderummet for fodboldklubbernes medieambitioner synes ikke stort. Ikke mindst fordi to broadcastere - MTG og TV2 Sport - har betalt én mia. kroner for tre års eksklusive rettigheder til turneringen og pokalturningen.

“Generelt skal klubberne først have samtykke om deres planer hos Divisionsforeningen eller hos tv-selskaberne, der har købt rettigheder,” siger direktør Claus Thomsen, Superligaen, der ikke vil tolke nærmere på klubbernes råderum.

Der er fri adgang for klubberne til at lægge sine kampe eller hightlights ud på klubbernes sites og afsøge muligheder for kommerciel udnyttelse, via annoncer, sponsorater eller abonnement. Klubberne skal respektere en holdback på to timer, så live kampe er udelukket.

Men sportsøkonom Troels Troelsen, CBS mener, at klubbernes digitale muligheder passer fint til det moderne mediebillede. “Med online adgang og sociale medier er mulighederne fremtidssikrede, når alle hvor som helst næsten kan se alt – bare ikke real time,” siger han.

“Det skal de største klubber – især FCK – nok få noget godt ud af. Medierettighederne har været gammeldags. Nu tilhører de kun køber i nogle timer. Det finder jeg klogt. Man har lært fra England på dette punkt– som jo er forrest,” siger Troels Troelsen.

Vindue til broadcast tv
Klubberne får en lille åbning til at engagere sig i broadcast tv. De kan ikke frit lancere egne kanaler, men hvis en klub selv vil finansiere egen kanal, tages det op til overvejelse hos begge parter - Divisionsforeningen og broadcasterne.

Klubberne kan også selv producere et program, som de gerne må lade en tv-kanal vise, hvis der kan indgås en aftale. Det skal være en tv-kanal, der allerede har rettigheder, som eventuelt ser en idé i at vise et ekstra klub-program, betalt af klubben.

Blandt de klubber, der tidligere har meldt ud, at de vil se på tv-muligheder er Brøndby I/F.

Kilde: mediawatch.dk

ProAV Digital

Forside 4 21 teaser

Nyt nummer ude nu!

Læs bl.a. om:

  • Innovation House
  • Pascal Audio
  • Streaming
  • Trådløs 4K
  • Naturkraft
  • Demo/brugt udstyr

Læs alt lige HER 

Annoncering

Få kontakt til en købestærk målgruppe i Danmarks eneste PRO AV magasin

Se mere her

Typisk ProAV læser

74,5% er meget tilfreds med det redaktionelle indhold

Se mere her