MonitorB Nytfra 150816 orange

Af Birgit Waltenburg, 31. august 2016

Focus Nordic udvider

Allerede for et par år siden valgte Focus Nordic at udvide sin distribution uden for Norden, da man åbnede kontor i Riga - Nu er man klar til næste store skridt, Polen, som er et væsentligt større marked.

”Efter vores etablering i Estland, Letland og Litauen har vi nu i samarbejde med nogle af vores vigtigste leverandører bestemt os for også at etablere os i Polen. Det er en stor udfordring, som vi ser frem til at gå i gang med”, siger Jonas Wernbo, adm. direktør hos Focus Nordic. ”Vi kommer til at holde fast i et stort fokus på foto- og videoprodukter.”

”Markedet er gået fra primært at omfatte entry-level-kameramodeller til mere avancerede entusiast- og professionelle kameraer, samt fra stillbillede til kombinerede modeller til foto og video. Vores sortiment afspejler fint denne forandring. Vi har også fokuseret på andre trends som f.eks.; ”instant-foto” og 360°-produkter inden for foto og video.”

”Vores leverandører har været tilfredse med os, og dette har gjort, at de har støttet os i vores etablering i Baltikum, og nu er flere vigtige leverandører med os på vores rejse fra begyndelsen i Polen.”

Til at begynde med vil følgende varemærker blive distribueret i Polen; Lowepro, Joby, Sirui, Azden, Lume Cube, DxO, Kipon, Wenpod, Gepe, Pro-Mounts, Spider Holster, Beastgrip, Focus kikkerter, album og rammer. Målsætningen er hurtigt at øge antallet af varemærker.

Den ansvarlige for etableringen bliver Karsten Rath, Marketing Director hos Focus Nordic, som også havde ansvaret for etableringen i Baltikum.

”Polen bliver en stor udfordring; med 38,5 mio. indbyggere og et fotomarked på størrelse med Sveriges er der store muligheder for Focus Nordic”, siger Karsten Rath. ”Polen passer perfekt i Focus Nordics ambitiøse vækststrategi og giver virksomheden en større dynamik og mange synergieffekter. ”

Sammenlagt vil Focus Nordic kunne tilbyde distribution til mere end 70 mio. mennesker, hvilket gør Focus Nordic til en af Europas største fotodistributører, noget som både vil gavne leverandører og kunder”.

ProAV Digital

Forside 4 21 teaser

Nyt nummer ude nu!

Læs bl.a. om:

  • Innovation House
  • Pascal Audio
  • Streaming
  • Trådløs 4K
  • Naturkraft
  • Demo/brugt udstyr

Læs alt lige HER 

Annoncering

Få kontakt til en købestærk målgruppe i Danmarks eneste PRO AV magasin

Se mere her

Typisk ProAV læser

74,5% er meget tilfreds med det redaktionelle indhold

Se mere her