11. januar 2012

Flere læser nyheder på mobilen

 Mere end hver fjerde dansker bruger nu internet fra mobiltelefonen stort set dagligt, og det er mere end en fordobling på bare et år. Tallene fremgår i publikationen ’Medieudviklingen 2011’, som DR Medieforskning udgiver i starten af det nye år.

”I 2010 kunne DR Medieforskning fastslå, at gennembruddet var ved at ske, og nu tør vi godt slå fast, at det er sket, og vil få stor betydning for vores opfattelse af internet og medieapparater de kommende år,” noterer medieforskerne Jacob Lyng Wieland og Uffe Høy Svenningsen fra DR Medieforskning i publikationen.

Blandt de mobile netbrugere er der stadigvæk en mindre overvægt af mænd, erhvervsaktive og studerende. Men kvinder surfer også mere og mere på mobilen, og hver fjerde gør det stort set dagligt.

”Tidligere undersøgelser af danskernes medie- og mobilvaner har vist, at kvinderne længe har brugt deres mobiltelefon til andet end tale og sms, men ikke i særlig høj grad har brugt den til at gå på internettet. Men mere brugervenlige telefoner, markant lavere datapriser og de sociale mediers indtog på mobilerne har utvivlsomt fået flere kvinder med,” siger Jacob Lyng Wieland.

I mange år har mobiltelefonen været forbundet med det at være på farten. Men faktisk er sofaen danskernes foretrukne sted at bruge apps, for det gør 56 procent af smartphone-ejerne. Selvfølgelig gør mange det også i transportmidler (40 procent) eller på arbejdet (32 procent).

”Det hænger sammen med, at det bare er nemmere at tage mobiltelefonen op af lommen, og hurtigt tjekke netbank, nyheder eller mail end at tænde computeren. Samtidig er det nemmere for mange mennesker at bruge en smartphone i mange hverdagssituationer. Det er mindre forstyrrende lige at tjekke vejrudsigten eller resultatet af AGF-Brøndby på mobilen, end hvis man skal tænde sin computer,” siger Uffe Høy Svenningsen.

Resultaterne bygger på to undersøgelser. Den ene hedder Mobile Devices 2011, som er lavet af TNS Gallup blandt 3.962 personer mellem 15 og 70 år i foråret 2011. Desuden har DR Medieforskning undersøgt danskernes mobilvaner i samarbejde med Megafon i oktober/november 2011. Her har 1.057 over 15 år deltaget i undersøgelsen.

ProAV Digital

Forside 4 21 teaser

Nyt nummer ude nu!

Læs bl.a. om:

  • Innovation House
  • Pascal Audio
  • Streaming
  • Trådløs 4K
  • Naturkraft
  • Demo/brugt udstyr

Læs alt lige HER 

Annoncering

Få kontakt til en købestærk målgruppe i Danmarks eneste PRO AV magasin

Se mere her

Typisk ProAV læser

74,5% er meget tilfreds med det redaktionelle indhold

Se mere her