RikkeFaaborgJarmer Filmstationen april2021

Af Birgit Waltenburg, 12. april 2021

Filmstationen ansætter direktør til at realisere vision om Danmarks største filmby

Filmstationen, som ligger på den gamle Flyvestation Værløse, er et kreativt erhvervskvarter målrettet filmbranchen og andre kreative og skabende virksomheder. Nu bliver der ansat en direktør til at sætte gang i næste fase af udviklingen og innovationen i området. 

Det bliver den tidligere projektudviklingschef i By & Havn, Rikke Faaborg Jarmer, der skal stå i spidsen for at udvikle erhvervsdelen af den historiske flyvebase til en kreativ bydel for filmbranchen og relaterede aktiviteter, som kan understøtte hinanden på tværs. 

Filmstationen skal rumme alle led i filmkæden – fra uddannelse og innovative miljøer til produktion og oplevelser. Fællesskaber på tværs af kreative brancher skal understøtte udviklingen og bidrage til et helt særligt og skabende miljø. Området ligger med en storslået udsigt til naturskønne slettearealer og den tre kilometer lange landingsbane, som tidligere blev brugt af forsvaret. 

De to erfarne filmfolk og ejere, Thomas Kristensen og Anders Engelbrecht, glæder sig til at sætte endnu mere fart på Filmstationen med ansættelsen af den nye direktør, som bl.a. skal stå i spidsen for at realisere den drøm, de har haft siden de første gang stod på den anden side af hegnet og kiggede ind på de spektakulære og rå bygninger, der stadig emmer af det historiske vingesus. 

Bestyrelsesformand Anders Engelbrecht siger: ”Med Rikke Faaborg Jarmer er det lykkedes at finde den helt rigtige direktør, som ud over sin mangeårige erfaring med udvikling af levende og bæredygtige bydele i Københavns nye udviklingsområder, også har den rette energi, idérigdom og viljestyrke, som skal til for at lykkes med et projekt som dette”. 

Der er allerede skabt et solidt grundlag for det arbejde, der skal sættes i gang. Og Dorte Mandrups tegnestue har udarbejdet en visionær masterplan for transformationen af bygninger og landskabsrum. Med det afsæt skal Filmstationen nu løftes ind i næste fase, fortæller Rikke Faaborg Jarmer, der glæder sig til at komme med om bord på det kreative hold, hvor der både skal udvikles, bygges og eksekveres. 

Hun siger: ”Filmstationen har energi og sjæl, det er et fantastisk og fascinerende område i al sin råhed, og de fysiske rammer er virkelig som skabt til at være et samlingssted for kreative kræfter. Bygningerne og arealerne realiserer ikke visionen i sig selv. Derfor er det afgørende, at vi også arbejder med fællesskaber og aktiviteter, som i tæt samspil med den fysiske transformation er med til at skabe værdierne og binde det hele sammen. Jeg glæder mig utrolig meget til at sætte gang i arbejdet og vil bruge al min viden og erfaring, som jeg har oparbejdet gennem mange og spændende år i By & Havn”. 

ProAV Digital

Forside 4 21 teaser

Nyt nummer ude nu!

Læs bl.a. om:

  • Innovation House
  • Pascal Audio
  • Streaming
  • Trådløs 4K
  • Naturkraft
  • Demo/brugt udstyr

Læs alt lige HER 

Annoncering

Få kontakt til en købestærk målgruppe i Danmarks eneste PRO AV magasin

Se mere her

Typisk ProAV læser

74,5% er meget tilfreds med det redaktionelle indhold

Se mere her