Filmproduktion VanillaBearsFilm

Af Birgit Waltenburg, 26. maj 2020

Filmskole får 2 nye uddannelser til efteråret

Kort & Dokumentar Filmskolen opstarter to nye uddannelser: Dokumentarfilm Instruktør og Filmfotograf & Klipper til august. Her kan man lære at skabe sin egen dokumentarfilm fra idé til færdig film eller at mestre filmfotografens og klipperens kreative håndværk.

Der optages kun 5 elever på hver uddannelse. Hver enkelt uge i uddannelsesforløbet er et nøje tilrettelagt kursus med nogle af branchens mest erfarne fagfolk som undervisere. Uddannelserne hviler på skolens tradition for filmhåndværket, hvor de kreative og tekniske discipliner vægtes lige højt med historiefortælling som den røde tråd. Eleverne fra begge uddannelser har løbende fælles undervisning og samarbejder om små opgaver. Som kronen på værket går elever fra begge linjer sammen om at producere en afgangsfilm.

“Vores nye Dokumentarfilm Instruktør Uddannelse  er tilrettelagt sådan, at man arbejder mere i dybden med fortællingens håndværk og instruktørens rolle end tidligere” forklarer skoleleder Steven Changtrakul. “Fokus vil derfor være på hvordan man skriver, udvikler, fortæller, og instruerer en dokumentar.”

Hvor skolens anden lange uddannelse tidligere udelukkende handlede om at klippe, så bliver det nu en kombineret filmfotograf og klipperlinje med fokus på visualisere en fortælling. “Tendensen i branchen i dag er, at mange produktioner efterlyser medarbejdere, der kan indgå i flere funktioner“ forklarer Steven Changtrakul. “Herunder at man både kan arbejde som fotograf og klipper.”

ProAV Digital

ProAV7 20 forsideNET

Nyt nummer ude nu!

Læs bl.a. om:

  • Shure SLX-D
  • Lys til streaming
  • Ung selvstændig
  • Frihedsmuseet
  • Redigering på iPad

Læs alt lige HER

Annoncering

Få kontakt til en købestærk målgruppe i Danmarks eneste PRO AV magasin

Se mere her

Typisk ProAV læser

74,5% er meget tilfreds med det redaktionelle indhold

Se mere her