Filmproduktion

Foto: Jakob Owens on Unsplash

Af Birgit Waltenburg, 4. november 2019

Filmselskaber fravælger danske produktionsselskaber

Manglende produktionsrabatter i Danmark gør, at de store internationale koncerner fravælger danske produktionsselskaber. Det mener de to danske filmselskaber Wil Film og Nørlum, som de seneste år har mistet hhv. Lego og Disney som kunder.

"Vi er ofte førstevalg, men bliver valgt fra, fordi der ikke er produktionsrabatter i Danmark. De kan ikke forsvare at miste 20-30 procent. I 2018 gik vi glip af ordrer for 60 millioner kroner på den konto", siger Claus Toksvig Kjær, adm. direktør for Nørlum i Viborg. Sammen med Bulgarien, Luxembourg og Sverige er Danmark de eneste lande i Europa, der ikke tilbyder store rabatter til producenter, hvis de placerer en produktion af en animationsfilm, en spillefilm, tv-serie eller et spil hos netop dem.

I de øvrige europæiske lande er der produktionsrabatter på mellem 20 og 35 procent. Produktionsrabatterne fylder også meget, når Meta Louise Foldager Sørensen som direktør for Meta Film og SAM Productions forhandler med bl.a. streamingtjenester om nye tv- og filmprojekter. Ifølge hende er hun nødt til at flytte sine produktioner til fx Estland for at få opgaverne. Flere danske produktionsselskaber overvejer at åbne datterstudier i udlandet for at kunne tilbyde konkurrencedygtige priser. 

 

kilde: mediawatch.dk

ProAV Digital

ProAV7 20 forsideNET

Nyt nummer ude nu!

Læs bl.a. om:

  • Shure SLX-D
  • Lys til streaming
  • Ung selvstændig
  • Frihedsmuseet
  • Redigering på iPad

Læs alt lige HER

Annoncering

Få kontakt til en købestærk målgruppe i Danmarks eneste PRO AV magasin

Se mere her

Typisk ProAV læser

74,5% er meget tilfreds med det redaktionelle indhold

Se mere her