Nyhederfrabranchen 260119

Af Birgit Waltenburg, 10. december 2019

Filmproducent køber Nordisk Film ud

Fridthjof Film omstrukturerer i ledelsen i forlængelse af at have skåret i den faste stab. Begge tiltag sker for at kunne handle mere frit i et ændret filmmarked, lyder det fra indehaver, som forudser flere fremtidige samarbejder med Nordisk Film.

Fire år efter Egmonts filmselskab Nordisk Film købte 25 pct. af aktierne i Fridthjof Film, træder selskabet nu ud igen af ejerskabet sammen med filminstruktør Rasmus Heide, der har siddet på en minoritetspost. Dermed står den oprindelige stifter af selskabet Ronnie Fridthjof sammen med Toke Rude Trangbæk alene tilbage i ejerkredsen.

Omstruktureringen i ledelsen sker ifølge Ronnie Fridthjof for at øge fleksibiliteten i Fridthjof Film.

"Vi har haft nogle rigtig gode samarbejder med Nordisk Film på rigtig mange film, og det er heller ikke udelukket, at vi kommer til at lave flere ting sammen. Men i forhold til de strømninger, der er i markedet lige nu, har vi behov for større fleksibilitet. Der sker så meget inden for vores branche inden for distribution og nye måder at finansiere på, og de muligheder vil vi gerne kunne forfølge," siger han.

Adm. direktør for Nordisk Film Production, Henrik Zein, oplyser i en skriftlig kommentar, er de to selskaber har været enige om, at Nordisk Film skulle træde ud af ejerkredsen.

"Vi har været glade for at være en del af Fridtjhof Film, der har stået bag en række gode film. Nu er vi blevet enige med Ronnie Fridtjhof og Toke Rude Trangbæk om, at tiden er den rette til, at de igen står på egne ben," siger Henrik Zein.

Ifølge Ronnie Fridthjof er Rasmus Heides udtræden af selskabet ligeledes "helt udramatisk" og sker for at få et sceneskift efter 20 års samarbejde.

Vil kunne løbe flere risici

Fridhjof Film blev stiftet for snart 20 år siden i 2000 og står bag film som "Blå mænd", "Alle for tre", "Armadillo" samt "I krig og kærlighed". I april næste år udkommer "Undtagelsen", som er en filmatisering af Christian Jungersens bog af samme navn. 

"Samarbejdet har gjort, at vi har kunnet udvikle nogle projekter, fordi Nordisk Film økonomisk har været inde og hjælpe. Men det er på samme måde, som andre samarbejdspartnere ville gøre. Det behøver de ikke at være medejere for at kunne gøre. Inden de blev medejere, havde jeg jo også et samarbejde med dem, og det kommer vi nok også til igen," siger han.

Beslutningen om at købe Nordisk Film ud kommer i forlængelse af, at Fridthjof Film i sommer ændrede struktur og skar i antallet af fastansatte med ca. 30 stillinger. I stedet vil selskabet benytte sig af projektansættelser for at kunne handle mere frit.

"Den fleksibilitet, vi ønsker fremadrettet, kræver, at vi har så få bindinger som overhovedet muligt. Det var ikke en kriseramt beslutning, at vi valgte at skære i de faste stillinger. Det handlede om, at hvis vi fremadrettet skal kunne løbe nogle risici og ikke kun satse på dybt kommercielle ting, men også engang imellem gå efter, hvad vi rent kreativt har lyst til at lave, så havde vi brug for en anden type setup," siger Ronnie Fridthjof.

 

kilde: mediawatch.dk

ProAV Digital

Forside 920 web

Nyt nummer ude nu!

Læs bl.a. om:

  • Kvinderne bag biites
  • Canon C70
  • Holmegaard Værk
  • Karosserifabrikken
  • Virtuelt studie

Læs alt lige HER

Annoncering

Få kontakt til en købestærk målgruppe i Danmarks eneste PRO AV magasin

Se mere her

Typisk ProAV læser

74,5% er meget tilfreds med det redaktionelle indhold

Se mere her