Ronnie Fridtjof

Af Birgit Waltenburg, 8. januar 2020

Filmproducent i spidsen for Filmby Aarhus

Det bliver den erfarne filmproducent Ronnie Fridthjof, der fremover kommer til at stå i spidsen for Filmby Aarhus. Ronnie Fridthjof er født og opvokset i Aarhus og uddannet fra den Europæiske Filmhøjskole i Ebeltoft.

 ”Jeg er utrolig glad for, at det er lykkes at finde en så erfaren leder til Filmby Aarhus. Ronnie Fridthjof har med sin erfaring og sit store netværk i branchen alle forudsætninger for at fortsætte og sætte yderligere skub i den positive udvikling som filmbyen og hele filmbranchen er i. Det er vigtigt, at vi fortsat får produceret gode film og tv-serier i Aarhus, så vi i biografer og på tv kan opleve hele Danmark,” siger Rabih Azad-Ahmad, rådmand for Kultur og Borgerservice, Aarhus Kommune. 

Ronnie Fridthjof har produceret mere end 20 store filmproduktioner - fra komedier over banebrydende tv-serier til profilerede dokumentarfilm. På listen er blandt andet de store danske komediefilm 'Blå Mænd og trilogien 'Alle for én,to,tre', dramaet 'I Krig & Kærlighed' og dokumentarfilmen 'Armadillo', der har vundet adskillige danske og internationale priser. 

I 2000 grundlagde Ronnie Fridthjof produktionsselskabet Fridthjof Film, og i 2013 modtog han en dansk IB-pris, der gives af Danske Filminstruktører til en person, der har gjort en særlig indsats for den danske filmindustri.  Han forlader i forbindelse med sin ansættelse Fridthjof Film og vil ikke være involveret i fremtidige nye filmprojekter.

"Det har længe været en drøm for mig at vende tilbage til Aarhus og bidrage til det sprudlende filmmiljø. Filmby Aarhus står enormt stærkt med den nye Filmby3 bygning, og den Vestdanske Filmpulje er med de øgede midler blevet en central spiller i at sikre kvalitets film, dokumentar og tv-serier fra hele landet. Det momentum glæder jeg mig til at blive en del af og udvikle sammen med mine nye kollegaer,” siger Ronnie Fridthjof.

Ronnie Fridthjof tiltræder 1. februar 2020. Han erstatter Steen Risom, der har været konstitueret chef for Filmby Aarhus siden august 2018. Steen Risom forbliver i Filmby Aarhus som souschef.

Ny direktør for Fridthjof Film A/S bliver mangeårig medejer og direktør i Postyr Postproduktion, Toke Rude Trangbæk.

ProAV Digital

ProAV7 20 forsideNET

Nyt nummer ude nu!

Læs bl.a. om:

  • Shure SLX-D
  • Lys til streaming
  • Ung selvstændig
  • Frihedsmuseet
  • Redigering på iPad

Læs alt lige HER

Annoncering

Få kontakt til en købestærk målgruppe i Danmarks eneste PRO AV magasin

Se mere her

Typisk ProAV læser

74,5% er meget tilfreds med det redaktionelle indhold

Se mere her