Filmby Aarhus event Foto Gorm Brandeurp

Af Birgit Waltenburg, 17. januar 2018

Filmby Aarhus udvider i 2018/19

Filmby Aarhus opfører en tredje bygning på havnen i Aarhus og bliver Danmarks største klynge af digitale visuelle virksomheder under samme tag.

 

Det er digitalt, visuelt og samtidig en bygning, der huser nogle af landets skarpest kreative hjerner. I løbet af 2018-19 føjer Filmby Aarhus endnu en bygning til sine to eksisterende, og det bliver samtidig Danmarks største klynge af digitale visuelle virksomheder under samme tag.

Den udvikling er Carsten Holst, chef for Filmby Aarhus godt tilfreds med.

“Det er ret fantastisk, og det føles som et stort skulderklap fra Aarhus Kommune, at vi nu kan tilbyde plads til endnu flere virksomheder i det her helt særlige produktionsmiljø, hvor virksomheder bor dør og dør med kreative uddannelser,” siger Carsten Holst.

Den synergi har politikerne i Aarhus Kommune også fået øje på. Det er nemlig ikke kun for fornøjelsen skyld, at der produceres film- og tv på Aarhus Havn. Det handler også om arbejdspladser, indtjening til virksomhederne og ikke mindst at fastholde unge i kommunen.

“Hvis de unge ikke får praktikpladser og ikke får job, når de er nyuddannede, forsvinder de fra Aarhus. Den store brede i klyngen af virksomheder her i byen sikrer, at der er super gode jobs til de unge, der uddanner sig inden for den digitale visuelle industri,” siger Carsten Holst.

“Bygningen får mediefacader – altså vægge der er digitale lærreder. De skal bruges, til at vise befolkningen, hvad det er, virksomhederne går og laver, og hvad der ellers foregår i Filmbyen – det et virkelig et stort ønske fra vores side,” siger Carsten Holst.

Foto: Gorm Branderup

ProAV Digital

ProAV7 20 forsideNET

Nyt nummer ude nu!

Læs bl.a. om:

  • Shure SLX-D
  • Lys til streaming
  • Ung selvstændig
  • Frihedsmuseet
  • Redigering på iPad

Læs alt lige HER

Annoncering

Få kontakt til en købestærk målgruppe i Danmarks eneste PRO AV magasin

Se mere her

Typisk ProAV læser

74,5% er meget tilfreds med det redaktionelle indhold

Se mere her