biografpublikum boern

Af Birgit Waltenburg, 9. september 2020

Festival afholdes både live og online

Viborg Animation Festival løber af stablen i uge 39. I år bliver det med restriktioner som følge af Covid-19, og det omfattende program af brancheevents og dele af filmprogrammet rykker online.

Det bliver muligt at komme i biografen og se de mange animationsfilm, der er sat på programmet i VAF-ugen, ligesom udstillingerne Expanded Animation med hovednavnet Extraweg, ANIDOX:VR (animerede dokumentarfilm i VR) og det helt nye initiativ, VR-udstillingen Khora × Viborg Kunsthal × VAF, også afvikles fysisk. Sidstnævnte er startskuddet i et flerårigt samarbejde om at bringe VR-kunst med internationalt niveau til Viborg. Desuden afholdes Viborg Game Expo, der i år afvikles i Tinghallen, i et tæt samarbejde mellem Tinghallen og The Animation Workshop.

”Biograferne og udstillingsstederne er åbne og opererer i forvejen under fastlagte restriktioner, det har vi allerede planlagt efter. Så børn og voksne kan stadig glæde sig til at få en masse gode oplevelser der,” siger Jane Lyngbye Hvid Jensen, festivalleder for VAF.

Brancheevents afvikles digitalt

Noget af det, som bliver gennemført som digitale events, er de forskellige Masterclasses og Talks, som typisk tiltrækker fagprofessionelle. Men også de mere publikumsbrede events som et særligt udsnit af filmprogrammet, interviews med deltagende kunstnere og VAF Awardshow, der ellers er et lukket branchearrangement, bliver gennemført online.

”I den nuværende situation med Corona har vi været nødt til at omlægge og tage en række forbehold og en række omprioriteringer i forhold til den måde, vi normalt afholder festivalen, siger Kasper Kruse, der er leder af The Animation Workshop, som står bag VAF.

Viborg Kommune bakker op 

Lars Stentoft, der er direktør for Kultur & Udvikling i Viborg Kommune, glæder sig over, at VAF kan afholdes i overensstemmelse med alle restriktioner i forbindelse med COVID-19:

”Når Viborg Animation Festival i 2020 afvikles som en kombination af både fysiske arrangementer og virtuelle events, er det netop med til at fremtidssikre Viborg Animation Festival. Fremtiden er digital, hvilket hele animationsområdet jo også er bevis på. Viborg er netop udnævnt som UNESCO Creative City indenfor Media Arts, og det forpligter os selvfølgelig også til at tage vores egen medicin og stille festival og oplevelser til rådighed for et større publikum end dem, der kan samles i Viborg. Viborg kommer derved også ud i verden, og det er vi selvfølgelig rigtigt glade for lykkes, selv i disse tider ” siger han.

ProAV Digital

ProAV7 20 forsideNET

Nyt nummer ude nu!

Læs bl.a. om:

  • Shure SLX-D
  • Lys til streaming
  • Ung selvstændig
  • Frihedsmuseet
  • Redigering på iPad

Læs alt lige HER

Annoncering

Få kontakt til en købestærk målgruppe i Danmarks eneste PRO AV magasin

Se mere her

Typisk ProAV læser

74,5% er meget tilfreds med det redaktionelle indhold

Se mere her