20. januar 2010

Fast tag i antennen


Danskerne beholdt deres kendte, velfungerende TV-antenne frem for at skifte til parabol eller kabel-TV, da TV-signalet blev digitalt den 1. november. Den dato fik antennen helt nyt liv med mulighed for at modtage op til 40 tv-kanaler, der kan sammensættes i tv-pakker med tusindvis af kombinationsmuligheder.

Lokkende tilbud fik ikke i større omfang de danske TV-seere til at skifte antennen ud. Antallet af husstande, der modtager signalet via antenne til ét eller flere TV-apparater i hjemmet, var stort set uændret fra 597.000 i oktober-november 2008 til 570.000 husstande i november 2009. Det svarer til, at blot 4 procent af husstandene har erstattet TV-antennen med en anden modtageform.

"Danskerne har utvivlsomt forstået de helt særlige fordele ved at modtage TV med en antenne frem for besværlige løsninger som kabel og parabol, og så tror jeg også, at mange har fået øje på, at det er en meget billigere modtageform end andre", siger Steen Ulf Jensen, administrerende direktør i Boxer TV A/S, der måske er en kende farvet i denne forbindelse, men dog har konklusionen fra Nielsen Company og Gallup.

En af de største fordele ved antennen er, at man i modsætning til alle andre modtageformer frit kan til- og fravælge betalings-TV, uafhængigt af basispakken, der altid kan modtages uden beregning. Basispakken udsendes af DR og TV 2, og den består af ni TV-kanaler til modtagelse, uden at man skal have en krone op af lommen til en TV-udbyder.

 


ProAV Digital

ProAV6 forside www

Nyt nummer ude nu!

Læs bl.a. om:

  • 30 år i branchen
  • Streaming udstyr
  • Audio over IP
  • Svalegangen
  • Minitech

Læs alt lige HER

Annoncering

Få kontakt til en købestærk målgruppe i Danmarks eneste PRO AV magasin

Se mere her

Typisk ProAV læser

74,5% er meget tilfreds med det redaktionelle indhold

Se mere her